A nyelvvizsgamaffia prémiumokkal díjazta a legjobb üzletkötőit

Vágólapra másolva!
A Blikk szerint százmilliókat is külföldre vihettek a hálózat fő emberei, akik ajándékokkal vették meg az útjukba álló tisztviselőket.
Vágólapra másolva!

Tegnap szembesítették a nyelvvizsgamaffia két fő emberét, egyikük nem akart beszélni - írja a Blikk. A szembesítés során kiderült, hogy a szervezet teljesítményalapon fizetett az alkalmazottaknak, ha valaki pedig nagyon jó volt, az prémiumot is kapott. Az útjukban álló tisztviselőket pedig ajándékokkal vásárolták meg.

Az egyik gyanúsított vallomásából kiderült, hogy a szervezet csak néhány éve létezik, de a gyanúsítottak kisebb léptékben már tíz éve is árultak kamubizonyítványokat.

A Blikk szerint az üzlet úgy működött, hogy a fizető kuncsaftok előre megkapták a feladatlapokat, a vizsgán pedig legalább a bizottság egyik tagja be volt avatva a turpisságba.

A rendőrség keresi a tulajdonosok vagyonát, de a Blikk szerint már bottal üthetik azt, ugyanis a gyanúsítottak bankszámlái elég karcsúak. A szervezet pénztárosa nem beszél, viszont a mobiltelefonjából kikövetkeztették, hogy gyakran látogat két európai nagyvárost, valószínűleg ott kell keresni a feltételezett százmilliókat.