Titkot sértett a fideszes orvos-igazgató

Vágólapra másolva!
Daher Pierre kitálalta a kórháza elleni tüntetés főszervezőjéről, hogy régen pszichiátrián kezelték. Ezzel a szavahihetőségét akarta megkérdőjelezni, a sértett szerint ugyanis tárgyalás helyett bántalmazta. 
Vágólapra másolva!

A Népszabadság értesülései szerint a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei etikai bizottsága elmarasztalta Daher Pierre-t, a kazincbarcikai kórház vezetőjét, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, aki egy interjúban nyilvánosságra hozta, hogy a kórháza elleni tüntetések egyik főszervezője pszichiátriai kezelés alatt állt. Ezzel az igazgató megszegte orvosi titoktartási kötelezettségét, ráadásul azzal a céllal, hogy a panaszost nyilvánosan lejárassa és szavahihetőségét megkérdőjelezze.

Súlyosbító körülményként értékelte az etikai bizottság, hogy Daher Pierre a szabályos idézések ellenére egyetlen meghallgatáson sem jelent meg, valamint azt is, hogy magas társadalmi rangja miatt az orvostársadalom egészére nézve káros következtetéseket lehet levonni a viselkedéséből. Ezért a megrovás mellett 300 ezer forintos pénzbírsággal is sújtották az orvos-igazgatót.

A Népszabadság által feltárt ügy előzménye, hogy a belgyógyászat bezárásáért aggódó civilek nevében Czipfel Tiborné felkereste irodájában a kórház vezetőjét, aki azonban állítása szerint minősíthetetlen hangnemben beszélt vele, továbbá fojtogatta és lökdöste. Ezért az asszony nemcsak titoksértés, hanem testi sértés miatt is elmarasztaló határozatot követel Daher Pierre ügyében. Az orvos-igazgató azonban tagadta a vádakat, és azzal védekezett, hogy a tüntető agresszívan viselkedett, a titoksértési ügyben hozott határozat ellen pedig fellebbez.