Mesterházy: Illúzió a teljes ellenzéki összefogás

Vágólapra másolva!
Választmányi ülést tartott a hét végén az MSZP. Mesterházy Attila nem szeletelné tovább az ellenzéki tortát, a bizonytalan szavazókra akar koncentrálni. Felszólalt Bajnai Gordon is, szerinte az ellenzéki szövetség most 30 százaléknyi szavazót ér el.
Vágólapra másolva!

Az MSZP kampányüzemmódra kapcsolt - jelentette ki Mesterházy Attila a szocialisták szombati választmányi ülése után, amelyen hat taggal kiegészítették a pártot kampányidőszakban irányító országos választási bizottságot.

A pártelnök szerint a választmány kinyilvánította, hogy csak az ellenzéki szavazótábor növelését célzó stratégiát tart elfogadhatónak, a már meglévő bázis újraosztását, a "torta újraszeletelését" nem. Ezért a bizonytalan szavazók problémáira összpontosítanak a kampányban. Mesterházy "nagyobb kommunikációs fegyelmet" kért a megszólaló szocialista politikusoktól.

Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, is felszólalt. Az ülés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, elkötelezettek az MSZP-vel kötött egyezség fenntartása és megerősítése mellett, és tagadta, hogy az Együtt-PM az elmúlt napokban a megállapodás újranyitását vetette volna föl az MSZP-nek. Bajnai szerint a szövetségük jelenleg 30 százaléknyi szavazót tud maga mögött.

Mesterházy azt mondta, illúziónak tartja a teljes ellenzéki összefogást, és biztos abban, hogy egyetlen körzetben sem lesz mindössze három jelölt. Ezért szerinte világossá kell tenni, hogy az MSZP-Együtt-PM szövetség jelöltjeire adott voks biztosan nem veszik el, és leginkább ők képesek szavazatokat maximalizálni az ellenzéki oldalon. Az MSZP elnöke bejelentette, hogy pártja és az Együtt-PM egyéni jelöltjei egyforma arculattal kampányolnak majd.

Botka László választmányi elnök ismertette, hogy Kránitz László lesz az MSZP-frakció új tagja, miután a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumába megválasztott Mandur László hétfőn lemondott parlamenti mandátumáról.