Kiengedték a füvező pártelnököt

Vágólapra másolva!
Elengedte a rendőrség Istvánffy Andrást, a Negyedik Köztársaság (4K!) párt elnökét, akit csütörtök este előállítottak, mert nyilvánosan elszívott egy marihuánás cigarettát.
Vágólapra másolva!

Istvánffy András a szervezet Facebook-oldalán azt írta: átkutatták a zsebeit, majd hosszas várakozás és a vizeletminta leadása után elengedték. A BRFK a hírre reagálva azt közölte, hogy Istvánffyt csak mintavételre állították elő.

A pártvezető azt írta, azért döntött a "polgári engedetlenség" mellett, mert "az, hogy egy füves cigi elszívásáért a rendőrség állít elő, mint bűnözőt, pont olyan nonszensz, mint a főtéren semmisíteni meg a sört". (Ezzel arra utalt, hogy néhány nappal ezelőtt Nigériában 240 ezer palack sört semmisítettek meg a főtéren az iszlám törvények miatt.)

A 4K! csütörtök esti közleményében azt írta, hogy mielőtt Istvánffy rágyújtott, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nádor utcai irodájában jelképesen befizette az áfát egy gramm marihuána után. A pártelnök szerint "tűrhetetlenné vált a képmutatás". "Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző" - írta Istvánffy András.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.