Vágólapra másolva!
A rendőrség után a Fővárosi Főügyészség is vizsgálatot indít a Gyermekrák Alapítvány működése miatt. Az alapítvány vezetőjéről, Balogh Istvánról korábban az Index hírportál hozta nyilvánosságra, hogy az adományokból vásárolt betegszállítót a saját céljaira használja.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség elrendelte a Gyermekrák Alapítvány törvényességi ellenőrzését. Az ügyészség vizsgálata előreláthatólag több mint hatvan napig tart majd. Az ügyészség azt vizsgálja, hogy az alapítvány kuratóriumának működése megfelel-e a jogszabályi rendelkezéseknek.

A BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt pénteken indított nyomozást a Balogh István vezette Gyermekrák Alapítvány ügyében. Az ismeretlen tettes ellen folyamatban lévő büntetőeljárás elrendeléséről a január 6-án megkezdett feljelentéskiegészítés után döntöttek.

Az alapítvány vezetőjéről korábban az Index hírportál hozta nyilvánosságra, hogy az adományokból vásárolt betegszállítót saját céljaira használja. Baloghékat az Egyesült Államokban működő, azonos nevű szervezet működtetése mellett azzal is támadták, hogy az adományok szétosztása helyett több mint 800 milliót pihentetnek az alapítvány számláján. Balogh István a "méltatlan médiatámadások" miatt jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Kövessen minket a Facebookon is!