Jövő pénteken jön az újabb rezsicsökkentés

Vágólapra másolva!
Kétszer ülésezik a jövő héten a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport, kitalálják, hogy mikortól és mennyivel csökken megint a rezsi. Jövő pénteken el is mondják. Ez lesz a harmadik rezsicsökkentés.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülése után, jövő pénteken jelentik be, hogy mikortól és mennyivel csökken a távfűtés, a villany és a gáz ára - közölte Németh Szilárd, fideszes országgyűlési képviselő vasárnap.

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa azt mondta, addig még kétszer ülésezik a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport, és az üléseken dől el, hogy mit terjesztenek a frakció elé.

Németh Szilárd kiemelte: a rezsicsökkentés politikáját törvénybe foglaltan teszik fenntarthatóvá. Ennek alapja pedig az lesz, hogy a magyar családok meg tudják fizetni a rezsit, az Európai Unió átlagánál ne fizessenek többet, biztonságos és minőségi szolgáltatást kapjanak közszolgáltatásként. "Ez a rezsicsökkentés alapja" - szögezte le.

A kormány már kétszer csökkentette a rezsit. Előbb tavaly januártól (gáz, áram, távhő), júliusban a víz, szemétszállítás, kéményseprés esetében. A második kör tavaly novemberben indult.

A mostani, harmadik körben az áram, távfűtés, gáz ára lesz még alacsonyabb, jelezte pénteken a kormányfő. Kitért arra is, hogy hamarosan újabb külföldi kézben levő energiaszolgáltatót vásárol vissza az állam. Azt Fónagy János, a rezsicsökkentési munkacsoportot vezető államtitkár sem tagadta, hogy az újabb árcsökkentés kivéreztet több energiaszolgáltatót is.