Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Welsz rengeteg iratot adott a rendőröknek

Vágólapra másolva!
A pincéje tele volt dokumentumokkal.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság szerint Welsz Tamás a halála előtti órákban szinte teljes egészében átadta illegális tevékenységének összes dokumentumát a rendőrségnek. Jó néhány dokumentumot és adathordozót előkészített, majd két idős hölgy jelenlétében kinyitották az irodához tartozó pincerészt, ahol Welsz „irattára” volt, tele régebbi dokumentumokkal. Ezek után vitték ki a rendőrök az érdi házához, hogy ott újabb dokumentumokat foglaljanak le.

A lap szerint 2011-ben valaki fel is jelentette Welsz Tamást, mert utazáshoz használhatatlan útlevelet kapott tőle, a rendőrség azonban most nem adott tájékoztatást az esetről, arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő ügyről van szó. Korábban viszont arról tájékoztattak, hogy Welsz Tamást érintő büntetőeljárás jelenleg nincs folyamatban.

A Blikk információi szerint Welsz Tamással akár drogtúladagolás is végezhetett, a rendőrök előtt is ismert, hogy rendszeresen szedett drogokat, és a halála előtt is élt valamilyen szerrel. A lap ugyanakkor nem támasztotta alá az értesülését semmilyen igazolható forrással. Csupán azt közli, hogy a mentőknek le kellett adniuk azoknak a szereknek a nevét és mennyiségét, amelyeket az újraélesztésnél használtak.

A hamis afrikai útlevelekkel üzletelő, a Simon-ügy kapcsán előtérbe került Welsz együttműködött a rendőrökkel, de a múlt héten csütörtökön a rendőrségre való szállítása közben meghalt. A mentősök egy órán át küzdöttek az életéért. A Blikknek nyilatkozó toxikológus szerint az amfetaminszármazékok a túladagoláskor fulladásos tüneteket is kelthetnek, márpedig Welsz is fulladt a halála előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről