Jól van az erkélyről kiugrott kisfiú

Vágólapra másolva!
A 11 éves gyerek iskolába akart menni, de nem tudta kinyitni az ajtót. Korábban a rendőrség azt közölte, hogy életveszélyesen megsérült, de a Délmagyar.hu cikke szerint karcolásokkal megúszta a 9 méteres zuhanást.  
Vágólapra másolva!

A szegedi Kisteleki Ede utcába kértek segítséget reggel, miután egy kisfiú kiugrott a harmadik emeleti lakásuk erkélyéről.

Korábban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a 11 éves gyereket, de a Délmagyar.hu-nak a fiú édesanyjának beszámolója alapján a szomszédok azt mondták, hogy Dominik karcolásokkal megúszta az esét.

A kisfiú hétéves testvérével egyedül maradt otthon, mivel a szülők már dolgozni mentek. A gyerekek iskolába indultak, de nem tudtak kijutni a lakásból, mert az édesanyjuk bezárta a biztonsági reteszt. A nagyobbik gyerek ezért úgy döntött, hogy az erkélyen keresztül ugrik ki az utcára – közölte a rendőrség, amely iskorú veszélyeztetése bűntettének gyanúja miatt eljárást indított a szülők ellen.

"Miközben a mentők ellátták Dominikot, a gyerek táskájából elővett kulccsal nyitottuk ki az ajtót, és hoztuk le a testvért" – mondta az egyik szomszéd. Úgy tudja, Dominik telefonon is hívta az anyját, hogy nem tudnak a lakásból kijutni, de az anya a hívás után két perccel tudott csak visszacsörögni. Addigra viszont a fiú kiugrott. "Normális szülők, aranyos gyerekek, így ismerjük őket. Dominiknak iskola versenye volt, nagyon szeretett volna rajta részt venni. Ezért akart annyira kijutni a lakásból" – mesélte a neve elhallgatását kérő asszony.