Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mesterházy: A Jobbik vonja vissza az EP-listáját!

Vágólapra másolva!
Szerinte aki kilépne az EU-ból, elárulja a hazáját.
Vágólapra másolva!

Az MSZP elnöke azt követeli, hogy a Jobbik vonja vissza az európai parlamenti választási listáját, mert szerinte a párt listavezetője folyamatosan arról beszél, hogy ki kell lépni az Európai Unióból. Mesterházy Attila pénteken, kampánykörútja keretében Békéscsabán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: "aki a kilépést szorgalmazza, az a nemzeti érdek ellen cselekszik", és elárulja a hazáját.

Köpködés és KGBéla

A magyarországi fejlesztések 97 százalékát uniós forrásból finanszírozzuk, ez pedig azt jelenti, hogy egyszerűen minden fejlesztési lehetőségünket elvesztenénk a jobbikos politika miatt. A Jobbik-listavezető szakértője például leköpi a határokon túli magyarok egyik prominens vezetőjét, Pásztor Istvánt. A Jobbik-lista harmadik helyén álló "kágéBéla" pedig kémvádba keveredett, s a mai napig nem tudott számot adni arról, hogy "mit csinált, hogyan épült fel az ő kapcsolatrendszere Oroszországgal". Egy biztos az orosz nemzeti érdekeket már képviselte az Európai Unióban - sorolta Mesterházy Attila.

Mint mondta, ő ugyan kevés dologban ért egyet a miniszterelnökkel, de ha ezek a vádak megállnak, akkor ez valóban hazaárulás, ezért az Országgyűlés szocialista frakciója támogatja az LMP azon javaslatát, hogy a kémügyben ismét üljön össze a parlament nemzetbiztonsági bizottsága.

Nem kell a háború

A szocialisták nem az állandó konfliktusokban látják Magyarország érdekeinek hatékony képviseletét. "Mi egy józan, az észre, az együttműködésre alapuló Európa-politikában hiszünk. Az unión belül kell Magyarország érdekeit képviselni, nem kell állandóan konfliktusban, háborúban lenni az unióval, hanem sok esetben az együttműködéssel, a szövetséges politikával többre lehet menni, mintha az erőpolitikát próbálnánk alkalmazni, ráadásul sok esetben teljesen feleslegesen".

Mesterházy Attila az EP-választás tétjéről szólva azt mondta, hogy az európai baloldal győzelme esetén baloldali lehet az Európai Bizottság elnöke is, aki már hitet tett arról, hogy elsősorban a munkahelyteremtést kívánja tevékenysége homlokterébe állítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről