Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Orbán-rezsim lebontását helyi szinten, az önkormányzati pozíciók elfoglalásával kezdené az Együtt-PM. A pártszövetség vasárnap bemutatta budapesti polgármesterjelöltjeit: 12 kerületben indítanak saját jelöltet. 
Vágólapra másolva!

A főváros 12 kerületében állít polgármesterjelöltet az Együtt-PM az októberi önkormányzati választásokon - jelentette be Juhász Péter és Karácsony Gergely, az Együtt-PM két társelnöke a pártszövetség kampánynyitóján.

Hídfőállást építenének

Célként azt jelölték meg, hogy a helyi önkormányzatokban megteremtsék a szabadság és a szolidaritás hídfőállásait, így kezdjék meg az Orbán-rezsim lebontását. Ezért csupa olyan embert jelöltek polgármesternek, akiknek konkrét elképzelésük van arról, hogy miként vezessék győzelem esetén a kerületüket. Sokan korábban önkormányzati képviselőként dolgoztak - hangzott el.

Háttal, 5-ös számú mezben az V. kerületben induló Juhász Péter Forrás: Együtt-PM

Az Együtt-PM politikusai fontosnak nevezték a korrupció elleni küzdelmet, az önkormányzatok átlátható gazdálkodását, ami szerintük - különösen a Fidesz által irányított - önkormányzatok hiányossága. "A szabadság kis köreinek kialakítása különösen fontos egy olyan országban, ahol zsarnokság kezd kialakulni" - mondta Karácsony Gergely.

Juhász Péter úgy fogalmazott: olyan fővárost és kerületeket szeretnének, ahol az emberekről szól az élet szervezése, és az emberek bevonásával születnek a döntések. Jelezte, hogy kampányuk eltér a Fideszétől, mert az ellenzék nem jut médiafelülethez, plakáthelyekhez.

Mezben vonultak pályára

A jelöltek számozott, a fociastákéhoz hasonló mezben mutatkoztak be. Az I. kerületben Váradiné Naszályi Márta, a II. kerületben Hajdu Nóra, a VIII. kerületben Erőss Gábor, a XII. kerületben Komáromi Zoltán, a XVI. kerületben Vajda Zoltán, a XXII. kerületben Pados István és a XXIII. kerületben Székely Gábor kizárólag az Együtt-PM támogatásával aspirál a polgármesteri poszt elnyerésére. Utóbbi a Magyar Szolidaritás Mozgalom alapító társelnöke, illetve az Együtt társelnöke.

A III. kerületben Béres András, az V. kerületben Juhász Péter, a VI. kerületben Kiss Róbert, a IX. kerületben Gegesy Ferenc, Ferencváros korábbi szabad demokrata polgármestere és a XIV. kerületben Karácsony Gergely az Együtt PM jelöltjeként, de az MSZP és a Demokratikus Koalíció támogatásával pályázik a polgármesteri poszt megszerzésére.

A sajtótájékoztatón kiosztott sajtóanyagból az is kiderül, hogy az Együtt PM 29 önálló polgármesterjelöltet és 296 egyéni önkormányzati képviselőjelöltet indít országszerte. Ugyanakkor valamennyi megyében és Budapesten is önálló listát állít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről