Van megoldás a dugók ellen

bicikli, kerékpár, közlekedés, veszélyes, szabályos,
Vágólapra másolva!
Az iskolaszezon elindulása egyben azt is jelenti, hogy drasztikusan lelassult a fővárosi forgalom ritmusa csúcsidőkben. Van megoldás.
Vágólapra másolva!

Amíg Ázsiában milliók ülnek át kétkerekűekről autókba, addig Európában fordított a trend, egyre többen tekernek a városokban autózás helyett. Ennek okát az alábbi videó remekül szemlélteti, ugyanis egy zsúfolt belvárosi szakaszon még akkor is gyorsabb bringázni Budapesten, ha amúgy nincs túl nagy forgalom, csak a „szokásos” tülekedés. Jelen esetben a hetedik kerületi Dob utcából indultunk el Budára, a Vérmezőre egy hétköznap reggelén bringával és autóval. A különbség meggyőző.

A videó apropóját egyébként az adta, hogy szeptember elejére mindenki visszatért a szabadságáról és ezzel együtt jól érezhetően ismét lelassult főváros járműforgalma, ugyanakkor a napokban elindult a közbringa-rendszer is, amely egy környezetbarát megoldás a tömegközlekedésre. Persze egy átlagbringánál nehezebb, de jóval strapabíróbb és tolvajbiztos Bubival valamivel lassabban lehet haladni, de még így is az egyik leggyorsabb közlekedési alternatíva a rövid belvárosi távok legyűrésére.