Vágólapra másolva!
Feloszlott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara hallgatói önkormányzatának teljes küldöttgyűlése és elnöksége - közölte a kar hallgatói önkormányzata.
Vágólapra másolva!

Az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatának küldöttgyűlése és elnöksége az október 4-ig írásban nyilatkozó tisztségviselők lemondó nyilatkozata alapján feloszlott.

Mint írták, a mindenkori ELTE ÁJK hök nevében sajnálatukat fejezik ki, és támogatásukról biztosítják azokat, akiket a napokban nyilvánosságra került események kapcsán sérelem ért. Bíznak abban, hogy a hallgatói önkormányzatok működése és a hallgatói rendezvények szervezése kapcsán, valamennyi érintettel együttműködve, sikerül olyan feltételeket kialakítani, hogy ilyen eset a ne történjen meg ismét.

A vizsgálatokban együttműködnek

Egyúttal reményüket fejezik ki, hogy a megindult vizsgálatok megnyugtatóan tisztázni fogják a történteket, és ha megállapítható bárki tényleges felelőssége, akkor megfelelő szankciókat alkalmaznak. Ennek érdekében maguk is együttműködnek a szükséges vizsgálatokban – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Az is írták, hogy a kar hallgatói önkormányzatának feloszlott küldöttgyűlése és elnökségének tagjai meg vannak győződve arról, hogy a küldöttgyűlési választásokon a hallgatók a demokratikus normáknak megfelelő választáson megfelelő döntést fognak hozni, és a választásokat követő tisztújításon új, megerősített legitimációjú hallgatói önkormányzat kezdheti meg működését.

Augusztus végén történt az eset

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája pénteken azonnali hatállyal lemondásra szólította fel az ELTE gólyatáboraiban történt erőszakos cselekményekben érintett kari hallgatói vezetőket.

Az ELTE fonyódligeti gólyatáborában augusztus végén megerőszakoltak egy lányt. Mint kiderült, egy fotós volt a tettes. Másnap, az intézmény vezetősége közölte, hogy elhatárolódik a történtektől. Az Origónak egy szakember akkor azt mondta, hogy minden harmadik fiatal nő áldozat lehet.