Két új szóvivő az MSZP-ben

Vágólapra másolva!
Az eddigi szóvivő, Török Zsolt egyéni jelöltként indul, a helyét Budai Bernadett és Veres Gábor veszi át.
Vágólapra másolva!

Két új szóvivője van az MSZP-nek. Mesterházy Attila pártelnök elmondta: a 2010 óta szóvivőként dolgozó Török Zsolt Bács-Kiskun megyében egyéni jelöltként indul a parlamenti választáson, ezért nem folytatja eddigi munkáját.

A szóvivői feladatokat Veres Gábor választmányi elnökhelyettes és Budai Bernadett veszi át, aki a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány idején kormányszóvivő volt, a 2010-es kampányban pedig már volt a szocialisták szóvivője. Kormos Kata eddigi pártszóvivő a helyén marad.

Az MSZP választmánya egyhangúlag támogatta a baloldali ellenzéki pártok kedden megkötött választási megállapodását. Botka László választmányi elnök a testület szombati budapesti ülése után elmondta: ellenszavazat nélkül hagyták jóvá a közös jelölt- és listaállítást, és döntöttek arról is, hogy a szocialista politikusok az őszi listaállításkor elfogadott sorrendben szerepelnek majd a közös ellenzéki listán.

A választmány ugyancsak egyhangúlag azt javasolta az MSZP kongresszusának, hogy jövő szombaton Mesterházy Attilát válassza miniszterelnök-jelöltté.