Megmérgezték a közmunkások méheit Tiszaigaron

Vágólapra másolva!
Az önkormányzat két éve indította el a méhészkedést, de valakinek nem tetszettek a méhek, ezért megmérgezte őket. A rendőrség nem találta meg a tettest, ezért felfüggesztették a nyomozást.
Vágólapra másolva!

Tiszaigaron az önkormányzat a közmunkaprogram keretében két éve indította a méhészkedést. A program sikeres, de a közmunkások ősszel azt vették észre, hogy pusztulnak a méhek – írja a Szoljon.hu helyi portál. "Gyorsan kiderült, hogy a kaptárok mögötti bokros területre cukros folyadékot öntött ki valaki, melyre persze azonnal rákaptak a télre készülő kis állatok. Tizennégy család teljesen elpusztult, húsz család pedig jelentős mértékben meggyengült, így jelentős veszteség ért bennünket" – mondta a lapnak a polgármester.

A teljes kárt majd csak tavasszal tudják felmérni, mert a méreg a petéket és a lárvákat is károsíthatta. A polgármester jelenleg 700 ezer forintra becsüli a kárt.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A helyszíni szemle során gyűjtött mintákból megállapították, hogy milyen mérget tettek ki a méheknek, de a rendőrség nem talált olyan személyi és tárgyi bizonyítékot, amiből megállapíthatták volna, hogy ki volt a tettes, ezért az eljárást felfüggesztették. Ha az elévülési időn belül megtalálják a tettest, akkor folytatni fogják a nyomozást.