A sofőrszolgálatok örülnek csak igazán a budapesti taxirendeletnek

Vágólapra másolva!
A megdrágult taxizás az ő malmukra hajtja a vizet.
Vágólapra másolva!

Jól jártak a budapesti taxirendelet hozta magasabb árakkal a sofőrszolgálatok, van olyan cég a fővárosban, amelynek forgalma a korábbi háromszorosára emelkedett - derül ki a Napi Gazdaság összeállításából. (Tavaly szeptember 1-jén lépett életbe az új taxirendelet, amely nagyon megdrágította a fővárosi taxizást. A taxirendeletről és hatásairól több cikkünket itt olvashatja.)

Egyre több cég, elsősorban multinacionális nagyvállalat veszi igénybe a sofőrszolgáltatást, illetve ajánlja azt dolgozóinak is.

A belvárosból az agglomerációba utazva már korábban is megérte igénybe venni a sofőrszolgálatokat, ma pedig már rövidebb távolságra is igaz ez - derül ki a cikkből. Budapesten kerületen belül általában 3 ezer forintból kijön egy utazás, városon belül pedig 6 ezernél megáll a számla végösszege.

Jelenleg körülbelül 50 sofőrszolgáltatást végző vállalkozás van Budapesten, pontos szám nincs, mert vannak, akik céges háttér nélkül, vagy nem erre vonatkozó adószám alapján fuvarozzák az ügyfeleket és járműveiket.