Dobócsillag lett a piás közmunkás motoros kaszájából

Vágólapra másolva!
Bár kifejezetten tilos köves talajra menni motoros fűkaszával, mégis ezt tette egy közmunkás, aki három forgópengét is felszerelt a kaszára. Egy liter bor megivása után munkába állt, de földhöz ütögetve a gépet kirepült egy penge, mint egy dobócsillag, és beleállt a társa mellkasába.
Vágólapra másolva!

Életveszélyes sérüléseket okozott társának egy ittas karácsondi közmunkás, aki motoros fűkaszával fogott hozzá egy bozótos megtisztításához.

A Heves megyei főügyész közleménye szerint H. Gábor 2013. szeptember 5-én reggel munkatársával együtt egy köves, egyenetlen talajú terület megtisztítására indult. Bár a használati utasítás kifejezetten tiltja, hogy ilyen talajon motoros fűkaszát használjanak, H. Gábor egy háromágú forgókést szerelt fel rá, megivott egy liter bort, és munkához látott.

A gépet többször a talajhoz ütötte, míg végül a forgókés egyik ága letört, elrepült, és "dobócsillaghoz hasonlóan vágódott" a másik munkás, K. Tibor mellkasába. K. Tibor az előírt védőtávolságon belül, mintegy 5-6 méterre dolgozott.

A balesetben K. Tibor életveszélyesen megsérült, de szerencséjére egy mezőőr éppen arra járt autóval, így gyorsan kórházba tudták szállítani.