21 ezer tanár pályázott a magasabb fizetésre

Vágólapra másolva!
A jogosult 28 ezer tanárból 21 ezren töltötték fel határidőre a portfóliójukat, így ők számíthatnak magasabb fizetésre jövő január 1-jétől.
Vágólapra másolva!

A jogosult pedagógusok több mint háromnegyede véglegesítette portfólióját az április 30-i feltöltési határidőig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkársága.

Emlékeztettek, hogy a rendszerben első körben azok a pedagógusok vehettek részt, akik 14 éves szakmai gyakorlattal és szakvizsgával rendelkeznek. Az államtitkárság tájékoztatása szerint az egyszerűsített eljárásban csaknem 25 ezren regisztráltak, azaz a jogosultak 87 százaléka. (Ezek alapján valamivel több mint 28 ezer tanár volt jogosult.)

A portfólióját 21 611 pedagógus véglegesítette a határidő lejártáig. Ők 2015. január 1-jétől új besorolási státuszban, magasabb fizetésért végezhetik majd munkájukat. A végső adatokat hétfőn délutánra ígérik.

A tanárok életpályamodelljében első körben minden tanár ugyanarról a szintről indult, a besorolási rendszerrel alakul majd ki az életpályának megfelelő különböző fizetési fokozat. A besoroláshoz elektronikusan kellett feltölteniük a szakmai útjukat bemutató portfóliót.