Szállodák, éttermek nyílnak a Párisi Udvarban

Vágólapra másolva!
Vendéglátóhelyeket, rendezvényhelyszínt és ötcsillagos apartmanhotelt akarnak építeni azok az arab üzletemberek, akik megvették a belvárosi Párisi Udvart. A felújítással hét év alatt kell elkészülniük.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal hivatalosan is bejelentette, hogy 2,1 milliárd forintért értékesítették a Párisi Udvart. A szerződést szerdán írta alá Rogán Antal (Fidesz-KDNP) polgármester a tulajdonos által meghatalmazott Mellow Mood Group ügyvezető igazgatóival Budapesten.

A korábban üzletekkel, lakásokkal, műtermekkel működő ingatlan műemléki épület felújítására az önkormányzatnak nem volt pénze, és biztosak voltak abban, hogy a következő években sem tudnak több milliárd forint uniós forrást szerezni a fejlesztésre - mondta a szerződéskötést megelőzően Rogán Antal.

A polgármester szerint a Mellow Mood csoport garancia arra, hogy a "régi ékszerdoboz nem megy veszendőbe", nem áll több évig üresen.

A fejlesztők befektetőt vontak be az ingatlan megvételébe, a fejlesztést és az üzemeltetést pedig maguk vállalják. A szerződés felújítási garanciákat is rögzít, két éven belül engedélyes terveket kell letenni, 7 éven belül pedig be kell fejezni a fejlesztést. Az épület átadásakor értékleltár készült, és rendelkezésre állnak az értékmegőrzésre vonatkozó műemléki előírások.

A Párisi Udvart 2,1 milliárd forintért vásárolták meg, az önkormányzat a befolyt összeget - pályázati forrásokkal kiegészítve - visszaforgatja a környék társasházainak homlokzati felújítására.

Zuhair Awad, a Mellow Mood Group egyik tulajdonosa, ügyvezetője arról beszélt, hogy eredeti állapotában szeretné újra látni az épületet, amelyhez 1980 óta nem nyúltak hozzá. Hozzátette, hogy az épületben vendéglátóhelyeket, konferenciahelyszínt és ötcsillagos apartmanhotelt szeretnének létrehozni, már keresik a tervezőket.