Kerényi sikeresnek érzi a buzizást

Vágólapra másolva!
Bár Kerényi Imre szerint manipulatívan vágták össze azt a hanganyagot, amelyből kiderült, hogy a Keresztény Színházak Fesztiválján buzilobbizott, egy szerda reggeli interjúban azért még belehúzott. "A heteroszexuális reprodukálja magát, a homokos nem - így működik a világ. Szemérmesen műveljék a műfajt, nincs közöm Kulka homoszexualitásához, csak a színészi teljesítményéhez" - nyilatkozta a Rádió Q-ban.
Vágólapra másolva!

Kerényi Imre a Keresztény Színházak Fesztiválján elhangzott buzilobbizásáról beszélgetett Fiala János reggeli műsorában a Rádió Q-n. Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja szerint a napvilágot látott ötperces hanganyag szerinte manipulatív, amit hallhatunk, az a valóság rövidített, szerkesztett, rágalmazó változata.

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott egy nyilvánosságra került hanganyag szerint a Keresztény Színházak Fesztiválján arról beszélt, hogy Európának meg kell védenie magát a káros hatásoktól, ugyanis Európa a keresztény gondolkodás diadala. Ezt követően rátért a hazai színházi képzésre, amelyben szerinte - hasonlóan például a nemzetközi film- és operavilághoz - a "buzilobbi" irányít.

Kerényi a szerdai rádióműsorban kifejtette, a színészoktatásról szóló vita és a melegségről folytatott vita nem keverhető össze. Kerényi hibának tartja, hogy lemondtak a zenés színészek képzéséről, ezt a képzést az egyetem megszüntette. Amikor egy rádióhallgató figyelmeztette, hogy Novák Eszter vezeti jelenleg a zenés színész osztályt, Kerényi annyit válaszolt, hogy "ha van, örülök neki, de ez nem az, amilyet én szeretnék". A miniszterelnöki megbízott szélesebb spektrumú, változatosabb színházi oktatást szeretne, mert a budapesti végzős egyetemről kikerülő fiatal színészek szerinte túl egyformák.

Kerényi újra kifejtette véleményét, hogy nem lehet közérdek az azonos neműek szerelmének propagálása. "Én úgy nőttem fel homoszexuális professzorok között, hogy ez nem volt téma közöttünk, magánügy volt" - állítja Kerényi. Szerinte a homoszexuális emberekben égő vágy van a megmutatkozásra, és Conchita Wurst politikai sikere neki azt jelzi, hogy a heteroszexuálisoknak kell megvédeniük magukat a meleglobbi hiperaktivitása ellen. Szerinte az Eurovízióban nem a dalok minősége számított.

A miniszteri megbízott szerint álláspontját igazolja, hogy az utcán nem támadásoknak van kitéve, hanem megtapsolják. A tömegek szerinte vele értenek egyet, a homoszexualitás-ügyben a szabadságharc lezajlott, most már meg kellene állni ezzel. "Ne legyen közpénz az azonos neműek szerelmének reklámozásában" - szólított fel Kerényi. A heteroszexuális reprodukálja magát, a homokos nem - így működik a világ. Szemérmesen műveljék a műfajt, nincs közöm Kulka homoszexualitásához, csak a színészi teljesítményéhez, sajnálom, hogy belekeveredett ebbe a dologba. A látva láttatásból vissza kellene venni - fejezte be az interjút Kerényi Imre a Rádio Q-ban.