A parlamenti bizottság nem tudott a kinevezésről

Vágólapra másolva!
A Nemzetbiztonsági Bizottság előtt nem járt, a bizottság szocialista elnöke mégis úgy tudja: kinevezték a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatóját.
Vágólapra másolva!

Levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke azt tudakolva, hogy a tárcavezető javaslatára valóban kinevezték-e Szabó Hedviget a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójává. Molnár Zsolt kiemelte, hogy az új főigazgatót előzetesen meg kell hallgatnia a nemzetbiztonsági bizottságnak.

A politikus szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a Magyar Közlöny július 18-i számában megjelent, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter javaslatára július 16-i hatállyal Szabó Hedviget nevezte ki a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójává.

Hangsúlyozta, hogy miután a főigazgatót kinevezés előtt nem hallgatta meg Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, levélben soron kívül Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult. Ebben tájékoztatást kért arról, hogy a Magyar Közlönyben megjelentek megfelelnek-e a valóságnak, és ha igen, akkor hogyan történhetett meg, hogy "figyelmen kívül hagyták a nemzetbiztonsági törvényben foglalt előzetes meghallgatási kötelezettséget".