Zsebre dolgozhattak a hökösök

Vágólapra másolva!
Feketekasszát működtetnek és zsebre dolgoznak a diákvezetők – jelentette a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal. A Kehi azután kezdte vizsgálni a hallgatói önkormányzatok működését, hogy az egyik egyetemen a rendezvények után csak részben számoltak el a belépőjegyek árával a hökösök.  Volt olyan, hogy harminc- helyett hárommillió forintot utaltak át az egyetemnek. 
Vágólapra másolva!

A legutóbbi gólyatáborokban elkövetett erőszak miatti vizsgálatok mellett az elmúlt években huszonhét állami felsőoktatási intézmény gazdálkodását is ellenőrizte a Kehi. A hivatal jelentése szerint több egyetemen a hallgatói önkormányzatok zsebre dolgoznak. Jutalom, prémium vagy ösztöndíjcímén a támogatás 86 százalékát ítélték maguknak a hökös vezetők a Nyíregyházi Fősikolán. A Corvinuson pedig három évig úgy szerveztek rendezvényeket, hogy nem utaltak pénzt az egyetemnek a jegybevételek után, vagy csak annak a tizedét, a többit meg zsebre vágták – tudta meg a HírTV Célpont című műsora.

„Pont kint voltunk az egyik egyetemnél helyszíni ellenőrzésen, amikor a hallgatói önkormányzat a soron következő rendezvényére az aulában értékesítette a jegyeket. Ott az ellenőr kollégáim szeme láttára a hallgatói önkormányzat több mint húsz jegyet értékesített úgy, hogy egyetlenegynek a bevételét sem ütötte be a pénztárgépbe” – mondta Bőcz Sándor, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kabinetfőnöke.