Nem felelnek a pszichiáterek a combinós gyilkosságért

villamos, Margit híd budai feljáró
Vágólapra másolva!
Nem tehetők felelőssé a Szent János Kórház pszichiáterei a combinós gyilkosság ügyében - tudta meg az Origo. Az idős asszonyt villamos alá lökő, skizofrén férfit profi team kezelte a kórházban, és senkit sem lehet bent tartani, ha nem mutat fenyegető magatartást.
Vágólapra másolva!

Nem felelősek a Szent János kórház szakértői a combinós gyilkosságként elhíresült bűncselekmény miatt - ez az intézményben folytatott belső vizsgálat eredménye."Kollégáink az egészségügyi törvények és az ellátásra vonatkozó jogszabályok szerint jártak el" – mondta el az Origónak Nidczki Emőke, a kórház szóvivője.

Egy hétig nyugodt volt

Hozzátette, a gyilkosságot elkövető féfi egy hétig volt a kórház pszichiátriáján - ezalatt egy szakápolóból, pszichológusból és pszichiáterből álló team kezelte. El kellett engednünk, hiszen senkit sem tarthatunk bezárva, ha nem veszélyeztet másokat és nem lép fel fenyegetően - mondta a szóvivő.

Aztán támadt

A korábban skizofréniával kezelt 41 éves férfi augusztus elsején a Combino elé lökött egy idős nőt a Margithíd budai hídfőjénél a villamosmegállóban. Az asszony a helyszínen meghalt. A gyilkosság után ismét felmerült az OPNI megnyitásának igénye, több szakember és ismert személyiség követelte ezt.

A skizofréniával kezelt férfi augusztus elsején lökte a villamos elé idős áldozatát, a nő a helyszínen meghalt. Forrás: MTI/Jászai Csaba

A féfinek nem ez volt az első erőszakos ügye:valószínűleg ő volt az, aki a gyilkosság előtt egy évvel megkergette Sarka Katát, Hajdú Péter műsorvezető feleségét, A jó családból származó, jogász végzettségű férfi milliós örökséget vert el, és az utcai életet választotta, balhéi miatt többször ült börtönben, megjárta Baracskát is.

Börtönben őrzik

A férfi a gyilkosság után előzetes letartóztatásba került, de nem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, hanem egy börtönbe szállították - tudta meg a Blikk.