Andy Vajna nincs kitiltva, az USA-ból cáfolt

Andy Vajna
Budapest, 2011. július 14. Andy Vajna A Szépségkirálynő című műsor felvételén
Vágólapra másolva!
Andy Vajna nincs az USA-ból kitiltottak között - állítja maga a filmipari kormánybiztos. Most is az Egyesült Államokban van, amerikai állampolgárként pedig szerinte nem is lehetne korlátozni a beutazását.
Vágólapra másolva!

Andy Vajna nem érintettje a korrupciós vádak miatti kitiltási botránynak - ezt az érintett, a filmipari kormánybiztos válaszolta az Origónak, miután arra kértük: cáfolja vagy erősítse meg a hozzánk eljutott hírt, miszerint ő is azok közt lehet, akit a korrupciós vádakkal összefüggésben beutazási tiltólistára tett az Egyesült Államok.

Andy Vajna szerint semmi olyat nem tett, ami miatt kitilthatták volna Forrás: MTI/Beliczay László

Semmi olyat nem tett, ami miatt ez megtörténhetett volna - közölte a kormánybiztos, megjegyezve: szerdán délelőtt, a válaszadáskor is az USA-ban tartózkodik, ami önmagában is cáfolja a kitiltás tényét. A kitiltás ráadásul - folytatta - esetében jogilag lehetetlen, mert amerikai-magyar kettős állampolgár, az ottani jogszabályok szerint pedig nincs mód arra, hogy amerikai állampolgárt kitiltsanak az USA-ból.

Egyelőre Vida Ildikó az egyetlen a hat kitiltott közül, aki elismerte, hogy valóban szerepel a listán. A NAV elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta azt is, hogy erről őt hivatalosan értesítették, ő pedig jelezte a kitiltást az egyik kormánytagnak. Mint kiderült, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, de a tárca szerint csak az interjú megjelenése előtt.