Milliárdos üzleteket szerzett Orbán Ráhel férje

Orbán Ráhel és Tiborcz István távoznak esküvőjük után
Vágólapra másolva!
Férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük – írta Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya a Facebook-oldalán. A saját láb meglehetősen vaskos, hiszen Tiborcz István cége közel 3 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el idén. Az LMP feljelentést tesz az ügyben. 
Vágólapra másolva!

Orbán Ráhel és Tiborcz István távoznak esküvőjük után Fotó: Hajdú D. András - Origo

A Tiborcz István tulajdonában álló cég, az Elios Innovatív Zrt. 2014-ben összesen 2,9 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el – ezekből 1,9 milliárd forint értékű szerződést Tiborcz István áprilisi, tulajdonosi visszatérése után kötöttek. A közvilágítás-fejlesztéssel foglalkozó társaság önkormányzati pályázatokon szerepel gyakran sikerrel.

A teljes cikket itt találja: Átlátszó.hu.

A DK vizsgálatot követel

A Demokratikus Koalíció szerint így könnyű saját lábon állni. A párt vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Orbán Viktor ellen – a többi között – lánya évi 15 millió forintba kerülő svájci tanulmánya miatt. A DK szakértői beadványt készítenek elő az OLAF-hoz, az európai csalásellenes hivatalhoz, hogy fény derülhessen arra, hogy a miniszterelnök és családja felfoghatatlan mértékű vagyonosodásában szerepet játszott-e európai polgárok pénzével való visszaélés.

Schiffer feljelentést tesz

Feljelentést tesz az LMP ismeretlen tettes ellen négy közbeszerzési pályázat ügyében, amelyeken a Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje tulajdonában álló cég nyert – ezt Schiffer András, az LMP társelnöke jelentette be.

Schiffer András nem érti az összefüggéseket, ezért feljelentést tesz Forrás: Origo

Elmondta: az Elios Innovatív Zrt., illetve annak jogelődje, amelynek jelenleg Tiborcz István tulajdonosa, összesen 1,2 milliárd forint értékben nyert közbeszerzési pályázatokon úgy, hogy a pályázati dokumentáció elkészítésében részt vett a Sistrade Kft. Ez az a cég, amelynek Hamar Endre a tulajdonosa, akitől Tiborcz István az idén vásárolta vissza az Eliosban meglévő részesedését.

Schiffer András hozzátette: olyan pályázatról van szó, amelyek műszaki tartalmát a Sistrade bevonásával határozták meg, és a pályázatokat részben akkor írták ki, amikor még meg sem történt a tulajdonosváltás. Továbbá elképesztőnek nevezte, hogy tulajdonosi összefüggés lehessen bármilyen önkormányzati, állami pályázaton induló cég, illetve a pályázat műszaki tartalmát meghatározó vagy annak elkészítésében részt vevő vállalkozás között.