Búcsúznak a pártok Hankiss Elemértől

Vágólapra másolva!
Hankiss Elemertől búcsúznak a politikai pártok is. Az LMP szerint Magyarország kivételes gondolkodóját veszítette el. A Magyar Liberális Párt pedig azt írta, hogy Hankiss Elemér hozzájárult ahhoz, hogy szabadabb országban élhessünk. 
Vágólapra másolva!

Hankiss Elemér halálával Magyarország kivételes gondolkodóját veszítette el – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az LMP. Mint közölték: Hankiss Elemér volt az a kutató, aki nem csak arra tanított, hogy miként ismerjük fel a társadalom előtt tornyosuló problémák természetét, de örök optimizmusával egyúttal azt is sugallta, hogy igenis vannak válaszok, és azokat képesek lehetünk meg is találni. Hankiss Elemér élete ezeknek a válaszoknak a kereséséről szólt. Sokszor úgy tett, mintha inkább kérdezett volna, de közben arra bátorított, hogy vele együtt találjunk megoldásokat. Közleményüket úgy zárják: Sokat köszönhetünk neki.

Búcsúznak a liberálisok is

A Magyar Liberális Párt közleménye szerint Hankiss Elemér hozzájárult ahhoz hogy szabadabb országban élhessünk. Mint fogalmaznak: Hankiss Elemér nagyszerű tudós volt, különleges közéleti személyiség, a szabad és nyitott Magyarország mellett elkötelezett értelmiségi. Az MLP szerint valamennyien köszönettel tartozunk Hankiss Elemérnek, hogy munkájával és életével hozzájárult ahhoz, hogy egy szabadabb országban élhessünk. Még néhány napja is egy olyan könyvön dolgozott, melyben a szabadság üzenetét fogalmazta meg újra és újra. Fodor Gábor megjegyezte: „Kiváló ember volt, szerencsésnek érzem magam, hogy ismerhettem és barátomnak tudhattam. Hiányozni fog.”