Nincs veszélyben Magyarország

Németh Szilárd
Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke szerint sincs közvetlen terrorfenyegetettség
Vágólapra másolva!
A nemzetbiztonsági bizottsági ülésen a kormány, a rendvédelmi szervek és a titkosszolgálatok képviselőitől megnyugtató válaszokat kaptak hazánk fenyegetettségével kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Magyarországon nincs közvetlen terrorfenyegetettség – mondták egybehangzóan a parlament nemzetbiztonsági bizottságának a testület keddi zárt ülése után nyilatkozó kormánypárti és ellenzéki képviselői, megjegyezve: a terrorizmus elleni kérdésekben többpárti, össznemzeti konszenzusra van szükség. A bizottság a párizsi merényletek nemzetbiztonsági vonatkozásairól tájékozódott.

Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke szerint sincs közvetlen terrorfenyegetettség Forrás: MTI/Illyés Tibor

Megnyugtató válaszok

A nyilatkozók kifejtették: a bizottsági ülésen a kormány, a rendvédelmi szervek és a titkosszolgálatok képviselőitől megnyugtató válaszokat kaptak; a kormánynak minden eszköze megvan arra, hogy a magyar embereket megvédje, továbbá anyagi források hiánya sem nehezíti a terrorizmus elleni felkészülést.

A bizottság tagjai beszámoltak arról is, hogy a Terrorelhárítási Központ mind a magyarországi rendvédelmi szervekkel, titkosszolgálatokkal, mind az európai és Európán kívüli társszervekkel hatékonyan együttműködik.

Nem lesznek új táborok

Korábban arról írtunk, hogy nem fognak a közeljövőben új menekülttáborok épülni Magyarországon, mivel a jelenlegi kapacitások elegendőek – mondta az Origónak Kósa Lajos. A rendészeti bizottság elnöke szerint nem kell aggódni. A baloldali ellenzék egy része szerint a kormány ellenségkeresést folytat.