Füvet is termesztett a virágárus

távcsöves puska, puska, vadászpuska
Egy puska is előkerült a vecsési fűtermesztő szekrényéből
Vágólapra másolva!
Embermagasságú indiai kenderpalántákat nevelt otthonában a vecsési virágárus család, de nem a fű miatt buktak le: a NAV ellenőreinek gyanús lett az udvarukon álló rengeteg üzemanyagtartály.
Vágólapra másolva!

Jól gondozott marihuánaültetvényt találtak egy vecsési házaspárnál a rendőrök, a fűtermesztők 97 darab embermagasságú kenderpalántát nevelgettek otthonukban. A profin felszerelt botanikus kertet páratartalom-mérővel és levegőszűrővel látták el - a pár virágboltot működtetett, így értettek az ültetvény gondozásához is.

A benzintartályok miatt kapták el

A vecsési család ugyanakkor nem a marihuána miatt bukott le: a NAV embereinek feltűnt, hogy mennyi benzintartály áll az udvaron, az üzemanyag eredetét pedig nem tudta igazolni a tulajdonos.

Az ellenőrök ezután házkutatást tartottak, így találták meg egy szobában ültetvényt, amiről a feleség állítása szerint nem is tudott - bár a füvészkert ajtaja épp a hálószobára nyílt. A rengeteg benzin az ültetvény energiaellátásához kellett, amit egy generátor biztosított.

Egy puska is előkerült a vecsési fűtermesztő szekrényéből Forrás: Vezda László /Zsaru magazin

A házaspár helyzetét súlyosbította, hogy a kiérkező rendőrök egy hangtompítós vadászpuskát találtak a férj ruhásszekrényében, írja a Zsaru Magazin.

A monori rendőrök kihallgatás után február 8-án előzetes letartózatásba helyezték a vecsési fűtermesztőket, akiket nagy mennyiségű kábítószer birtoklásával és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítanak. A megtalált benzin eredete után a pénzügyőrség folytat nyomozást.