Szétmarcangolta a vecsési kislány fejét a moszkvai őrkutya

Vágólapra másolva!
Ötször harapott meg egy kislányt Vecsésen egy nagy testű kutya. A gyermek fejét sebesítette meg, legalább tíz helyen. 
Vágólapra másolva!

A vecsési férfi moszkvai őrkutyája rendszeresen kiszökött az utcára. 2010 márciusában a ház előtt egy nő karját harapta meg, augusztusban pedig egy férfira támadt, akinek a kezét és a lábát marta meg.

2011. június 8-án délután a kutya hazatérő gazdája távirányítóval nyitotta ki a kaput, utána beállt az udvarra, és visszazárta a kaput, ami utána valamiért kinyílt, a kutya pedig kiszökött.

Le kellett rúgni a kutyát

Az utcán egy ötéves kislány rollerezett az édesapjával, és a kutya rátámadt. A kislányt a tarkójánál fogva a földre rántotta, és többször is fejen harapta.

Végül az apja megrúgta a kutyát, a gyereket pedig a Heim Pál Gyermekkórházba vitte, ahol megműtötték és az Országos Idegtudományi Intézet Csecsemő- és Gyermekosztályára vitték, ahol csaknem két hétig ápolták.

Ötször harapott

A kislányt ötször harapta meg a kutya, többek között a koponyacsontja is eltört. Az agyába csontszilánkok kerültek, az agyfolyadék terében pedig levegőzárványok alakultak ki, ami közvetlen életveszélyt jelentett.

A kutya tulajdonosát a bíróság életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, ennek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbeztek – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.