Készenléti rendőrök az ELTE előtt

Vágólapra másolva!
Készenléti rendőrök jelentek meg az ELTE  budai kampusza előtt, ahonnan hétfőn az egyetemisták tüntetése is elindult. Állítólag autókat felügyelnek, mert korábban feltörtek egy park mellett álló kocsit.
Vágólapra másolva!

Kisebb csoport rendőr jelent meg csütörtökön dél körül az ELTE lágymányosi kampusza előtt, a budai Irinyi József utcában. A hat piros sapkás készenléti rendőr az Egyetemisták parkjában várakozott.

Az autókat nézik?

Egy arra járó egyetemista kérdésére annyit árultak el, a kapitányságuk rendelte ki őket, hogy az autókat felügyeljék az Infoparkban - ami alig egy kilométerre található az Egyetemisták parkjától.

Az esetről az ELTE Társadalomtudományi Karának megmentéséért szervezett Facebook-oldal is beszámolt.

Itt kezdődött a tüntetés is

A készenlétisek ott várakoztak, ahonnan az egyetemisták hétfői tüntetése is elindult, a hallgatók akkor és szerdán is az egyetemi autonómia védelmében, a felsőoktatási törvény megváltoztatása ellen tiltakoztak.

Feltört autó miatt jöttek

Az Origo megkérdezte a BRFK-t, mi indokolja, hogy készenléti rendőrök őrizzenek egy parkolóhelyet, milyen egyéb okai lehetnek az akciónak. Írásos válaszuk szerint a készenléti rendőrök a XI. Kerületi Rendőrkapitányságnak segítenek egy autófeltörési ügyben.