Van megoldás a Tunéziában rekedt magyaroknak

Szúsza, 2015. június 27. 
Egy nő térdepel a homokban az áldozatok emlékére elhelyezett virágcsokrok előtt, a merénylet helyszínén, a tunéziai Szúszában 2015. június 27-én. Előző nap egy fegyveres Kalasnyikov gépkarabéllyal tüzet nyitott a tengerparti stra
Szúsza, 2015. június 27. Egy nő térdepel a homokban az áldozatok emlékére elhelyezett virágcsokrok előtt, a merénylet helyszínén, a tunéziai Szúszában 2015. június 27-én. Előző nap egy fegyveres Kalasnyikov gépkarabéllyal tüzet nyitott a tengerparti strandon pihenő turistákra, majd a parti lövöldözés után behatolt az Imperial Marhaba szállodába, ahol folytatta a vérengzést. Az öldöklést az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta magára. A támadásnak a legfrissebb adatok szerint 40 halálos áldozata van. (MTI/AP/Darko Vojinovic)
Vágólapra másolva!
Szó sem volt raboskodó utasokról, és az sem igaz, hogy munkatársaik flegmán viselkedtek volna a Tunéziában rekedt magyar utasokkal, állítja a Taurus Reisen utazási Iroda. Pénteken az egyik utas arról tájékoztatta az Origót, hogy nem hagyhatják el a szállodát, a Taurus pedig nem kommunikál az utasokkal.
Vágólapra másolva!

Tönkrement nyaralásról panaszkodott pénteken a Tunéziában rekedt magyar utasok egyike, Vincze Béla. A férfi azt mondta, nem kapott megfelelő tájékoztatást a Taurus Reisen Utazási Irodától, utastársai többször is elérték az utazási irodát is, de „flegmák és lekezelőek voltak” velük. Vincze Béla elmondása szerint a helyszínen volt egy magyar animátor is, rajta keresztül folyamatosan kommunikálhattak volna velük, de egész nap bizonytalanságban tartották őket.

Egy nő térdepel a homokban az áldozatok emlékére elhelyezett virágcsokrok előtt, a merénylet helyszínén, a tunéziai Szúszában Forrás: MTI/AP/Darko Vojinovic

Szabadok voltak, nem rabok

Kálmán Krisztina, a Taurus irodavezetőjes szerint Vincze Béla valótlanságot állít, folyamatosan kapcsolatban vannak vele, és felajánlották neki az átszállásolást a hammameti régióba, amelyet ő el is fogadott. Az utazási iroda szerint szó sincs arról, hogy az utasok raboskodtak volna a Club Selima szállodában, a szállodát ugyan lezárták, de annak biztonsági okai voltak. A pénteken Tunéziába érkező utasaikat a kritikus területről azonnal átvitték más szállodába.

Biztonságban vannak a tunéziai utasok

Az irodavezető visszautasítja a „flegma és lekezelő” minősítést is, mint írta, munkatársuk tegnap óta folyamatosan kapcsolatban van az utasokkal és a későbbi időpontra foglalókkal is tartják a kapcsolatot, hogy az átfoglalásokat intézni tudják. A Taurus szerint a Tunéziában kint tartózkodó több mint 300 utasuk biztonságban van az El Mouradi szállodákban.