Németh: Nem a szeretet vezérli a migránsokat befogadni akarókat

Görögország válság, Athén belváros,  Omonia tér, Magyarországon át Nyugat-Európába tartó, Szír menekültek
Görögország, Omonia tér, magyarországon át Nyugat-európába tartó Szír menekültek. 2017.07.06.
Vágólapra másolva!
Azokat, akik a jelen helyzetben a Magyarországra érkező illegális bevándorlók befogadását és megsegítését sürgetik, nem az emberbaráti szeretet, hanem a politikai hatalom megszerzésének kényszere vezeti - jelentette ki Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke pénteken a harmadik Martosi Szabadegyetem egyik fórumán.
Vágólapra másolva!

A felvidéki magyarság legnagyobb nyári rendezvényén az illegális bevándorlás is téma volt. Németh Szilárd és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő is megosztotta gondolatait.

Szír menekültek Görögországban Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A két résztvevő az Európai Unióba irányuló migrációs hullám kiváltó okait, az okozott problémákat, s a lehetséges válaszokat elemezve megállapította:

a jelenség Európában Magyarországot veszélyezteti a legnagyobb mértékben,

s ha a migránsok beáramlásának üteme változatlan marad, számuk az országban az év végéig meghaladhatja a 150 ezret.

Nyugaton örülnek

"A helyzetre Brüsszel nem talált megoldást, ezért kellett magyar megoldást találni" - szögezte le Németh Szilárd, utalva a déli határra tervezett műszaki határzárra. A bizottsági alelnök rámutatott:

a déli irányból érkező migránsoknak a balkáni tranzit országokban senki nem állja útját, ezért ezt a határon kell megtenni.

Leszögezte: nem fedik a valóságot azok a sajtóban gyakran megjelenő állítások, hogy az összes nyugat-európai ország tiltakozik a magyar kerítés miatt.

- jelentette ki.

Szíriai menekültek Törökországban Forrás: AFP/Bulent Kilic

Utálnak bennünket

Nógrádi György a fokozódó migráció fő okai közt jelölte meg az észak-afrikai térség országainak destabilizálódását. "Az Európa-barát diktátorokat eltávolították, és most olyan demokráciák kerültek a helyükre, amelyek utálnak bennünket" - jegyezte meg. Közölte: jelenleg világszerte negyedmilliárd migráns van, és számuk húsz éven belül meg fog duplázódni, mivel az embercsempészet a térségben hatalmas bevételeket hoz a szervezett bűnözésnek.