Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újra rezsicsökkentésről beszél a kormány

Sokat nőtt a Fidesz népszerűsége az elmúlt évben, elemzők szerint a a rezsicsökkentésnek köszönhetően
Rezsicsökkentést propagáló óriásplakát a budapesti Bécsi úton.
Vágólapra másolva!
Valódi az a belső munkaanyag, ami felveti, hogy a paksi blokkok leszerelésére félretett pénz egy részét érdemesebb lenne a jövőben a rezsicsökkentés folytatására fordítani - ismerte el az Origo kérdésére a Miniszterelnökség. Közölték: kormánydöntés erről azonban még nincs.
Vágólapra másolva!

Született egy munkaanyag, amiről a kormánydöntést megelőzően jelenleg vita folyik, a vitának pedig az a célja, hogy a nemzeti közműszolgáltatási rendszer további kiépítésével kapcsolatban a lehetséges irányokat felvázolja - ismerte el a Miniszterelnökség az Origo kérdésére küldött válaszában, hogy a további rezsicsökkentés fedezetét elemző, a sajtóhoz kiszivárgott anyag valódi.

Alacsonyan tartanák az árakat

A Miniszterelnökség közölte, hogy a nemzeti közműszolgáltatás továbbfejlesztésére tanácsadócégek, pénzintézetek és szakmai szervezetek bevonásával munkaanyag készült, amely javaslatot tesz az állami energetikai képességek összehangolására és az energiaárak alacsonyan tartására is.

Rezsicsökkentést propagáló óriásplakát Budapesten Fotó: Origo

Ebben az anyagban többek között felmerült a nukleáris alapba befizetendő összegek estleges átstrukturálása, tekintve hogy a Paksi Atomerőmű üzemidejét korábban 20 évvel meghosszabbították, az érintett reaktorok leszerelésre most nincs szükség - közölte a Miniszterelnökség.

Ebből jutna rezsicsökkentésre

Erről írta azt a munkaanyagot megszerző Index, hogy Paks évi 21 milliárdos befizetéseiből is gyarapodó nukleáris alap jelenlegi mintegy 243 milliárd forintjának megcsapolásával

juthatna pénz az állami közműholding megerősítésére, esetleg még egy újabb körös rezsicsökkentésre is 2017-ben."

A nemzeti közműszolgáltató jövőre már a teljes magyar lakosságot ellátja földgázzal, a következő év elején megkezdi az árampiaci ügyfelek átvételét, és várhatóan belép a távhőszolgáltatási piacra - emlékeztetett válaszában a Miniszterelnökség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről