Fejszével kergették el a jánoshalmi rablókat

ablak, Jánoshalom
Betörték az ablakot is a fiatal rablók, hogy cigihez jussanak
Vágólapra másolva!
Szabályosan megostromolt egy jánoshalmi házat két fiatal, de a felemelt fejsze láttán megfutamodtak. Nem jutottak messzire.
Vágólapra másolva!

Pár órán belül elfogták a rendőrök azokat a 13, illetve 16 éves kamaszokat, akik november 2-án egy jánoshalmi férfit akartak kirabolni.

Ajtón-ablakon át

A két fiatal este kilenc óra után rohamozta meg a 63 éves sértett házát: téglával törték be az ablakot, és pénzt, bort, cigarettát követeltek a férfitól.

Mivel semmit sem kaptak, egyikük berúgta az ajtót, és a házban fenyegetőzött tovább, míg társa a betört ablakon át benyúlva ellopott egy doboz cigarettát.

A férfi ekkor felkapott egy fejszét, a támadók pedig ezt látva elrohantak.

Betörték az ablakot is a fiatal rablók, hogy cigihez jussanak Forrás: Police.hu

Kétszer is elmenekültek

Később ugyan husángokkal felfegyverkezve újra visszatértek, de a sértett és szomszédja már felkészülten várta őket, a fiúk így újra megfutamodtak.

Korábban körözték

A kirabolt férfi értesítette a rendőrséget is, a járőrök pedig azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását – a személyleírás alapján már éjszaka 2 óra körül el is fogták a kamaszokat.

Az idősebb fiúról kiderült, hogy bácsalmási, és eltűnés miatt körözik. Őt őrizetbe vették, gyermekkorú társa viszont szabadlábon védekezhet.