Ismét megnyílt a biciklisek vidámparkja

Budai fonódó villamoshálózat, Bem rakpart
Vágólapra másolva!
Helyreállt az eredeti forgalmi rend a Margit híd és a Bem tér között vasárnap este. Ismét kétszer két sávot használhatnak az autósok, és egy kerékpárutat is kaptunk a rakparton.
Vágólapra másolva!

Befejezték a budai fonódó villamoshálózat kialakításához szükséges építési munkálatokat a Margit híd és a Bem tér között vasárnap. Az autósok ismét használhatják a kétszer két sávot, és megnyitották a Margit hídnál az alsó rakparti le- és felhajtókat is. A Bem rakpart és a Gyóni Géza tér csomópontjában visszaállt az eredeti és végleges forgalmi rend, ez azt jelenti, hogy ismét lehet a tér felől kanyarodni a Margit híd felé.

A kerékpárutat is visszakaptuk

Az újonnan elkészült bicikliutat is átadták is a Margit híd és a Kacsa utca között. A BKK a kerékpárutat jelenleg is vizsgálja, ugyanis december 23-án lesz a műszaki átadás-átvétel, addig is, ha bármi hibát észlelnek, azokat a kivitelezővel elvégeztetik.

Pedig hiba felmerülhet, ugyanis az úton különös tekintettel voltak a fákra, ezért a bicikliseknek közöttük kell szlalomozniuk. De nem csak ezért követeli meg a bicikliút a maximális figyelmet.

Sávlezárások a budai fonódó villamoshálózat építése miatt Fotó: Bielik István - Origo

A Bem téren két kerékpáros átjáró nem készült el, valamint itt-ott előforduló villanyoszlopok, csatornafedelek és egy trafóház is keresztezi utunkat - nyilatkozta Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnöke a Népszavának.