Vágólapra másolva!
Havi 710 ezer forintos fizetéssel csábítanák a fővároshoz egy ismert pálinkaforgalmazó cég marketingvezetőjét, hogy a jövőben Budapest városarculatának alakításáért feleljen egy kis létszámú, de nem kevés pénzből gazdálkodó önkormányzati cég vezetőjeként.
Vágólapra másolva!

Egy pálinkaforgalmazó cég marketingvezetőjének személyében egy 32 éves nőt javasol a főpolgármester a leendő városarculati cég vezetőjének. Ha a közgyűlés ma megválasztja, az ügyvezető a hatfős önkormányzati vállalat élén 147 millió forintos költségvetés felett rendelkezhet.

Fiatal marketingesből cégvezető

A leendő cégvezető Forrás: LinkedIn

Nyolc, marketinges területen ledolgozott év után vezető beosztásba, egy újonnan létrehozott önkormányzati cég élére kerülhet Németh Regina, akit Szalay-Bobrovniczky Alexandra humánügyi főpolgármester-helyettes javaslatára kérne fel cégvezetőnek Tarlós István főpolgármester.

A még meg sem alakult Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának pályáztatás mellőzésével javasolt Németh Regina kinevezéséről az Origo értesülése szerint szerdai, zárt ülésén szavaz a fővárosi közgyűlés.

Szavaznak az ügyvezető díjazásáról is, ami havi bruttó 710 ezer forint - ezzel a legrosszabbul kereső önkormányzati cégvezetők közé tartozik majd.

A szakbizottság nem szavazott róla

A főváros illetékes szakbizottsága egy nappal a közgyűlési szavazás előtt szembesült azzal, kit javasol a főpolgármester által jegyzett előterjesztés a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. élére. Pontosabban akkor sem, mert a javaslathoz nem csatolták a leendő vezető önéletrajzát.

A szakbizottság nem szavazott a javaslatról, de a fővárosi közgyűlés ettől még dönthet róla Fotó: Origo

Végül a bizottság tagjainak sürgetésére az ülésen előkerült egy önéletrajz, amit körbeadtak. Ebből az Origo információi szerint az derült ki, hogy az 1983-as születésű Németh Regina a Szegedi Egyetem kommunikáció szakán végzett 2008-ban, idén pedig a Corvinuson szerzett diplomát.

Pálinkáscégtől érkezik az ügyvezető

A leendő ügyvezető már tanulmányai idején dolgozott, mindkét eddigi munkahelyén marketing területen. Németh előbb 2007-től két évig a turizmusfejlesztéssel és márkaépítéssel foglalkozó AERA Communicationnél dolgozott, 2012 óta pedig a Rézangyal nevű pálinkáscég marketingvezetője.

Tarlós István főpolgármester jegyzi az új cégvezető kinevezéséről szóló javaslatot Fotó: Polyák Attila - Origo

Végül az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága nem is tudott szavazni a jelöltről, mert a testület nem volt határozatképes. Ettől persze a közgyűlés megszavazhatja az ügyvezető kinevezését, hiszen ennek nem előfeltétele a szakbizottság támogatása.

147 milliót költhet a hatfős vállalat

A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. megalakítására és ügyvezetőjének megválasztására vonatkozó előterjesztésből az is kiderül, hogy a hárommillió forint tőkével létrehozandó, a Városházán működő cég hat munkavállalót vehet fel, idei költségvetése pedig 147 millió forint lesz.

Az előterjesztés szerint az ügyvezető munkáját háromfős felügyelőbizottság ellenőrzi majd, amelynek elnöke Lánszki Regő, II. kerületi fideszes önkormányzati képviselő lesz, tagja pedig Sáfrány Szilvia és Finta Sándor, Budapest főépítésze. Az elnök díjazása havi 100 ezer forint, a tagoké havi 80 ezer.

Logót és szlogeneket találnak ki

Arról az előterjesztésben nem sok szó esik, hogy pontosan mi is lesz az új fővárosi arculati cég dolga, csak annyi derül ki, hogy koordinálja majd a fővárosi kulturális rendezvényeket, népszerűsíti Budapestet, kitalál logót és szlogeneket, továbbá indít egy, a saját tevékenységét bemutató honlapot.

A fővárosi közgyűlés döntése alapján a városarculati cég 147 millió forintból gazdálkodhat az idén Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ahhoz képest, hogy a vállalat feladatai nem túl konkrétak, az elkölthető pénzt az előterjesztés pontosan felosztja. Eszerint kulturális és közösségi tevékenységre 62 milliót, városarculati feladataira 48, idegenforgalmi tevékenységére 20, gazdaságfejlesztésre pedig 17 milliót költhet.