Bezárt a Nyugati

Budapest, 2015. június 17.
Személyvonat érkezik a Ferdinánd híd alatt a Nyugati pályaudvarra 2015. június 17-én. Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt június 22-től július 5-éig két hétre bezár a naponta 60-70 ezer utast fogadó pályaudvar, a MÁV Zrt.
Budapest, 2015. június 17. Személyvonat érkezik a Ferdinánd híd alatt a Nyugati pályaudvarra 2015. június 17-én. Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt június 22-től július 5-éig két hétre bezár a naponta 60-70 ezer utast fogadó pályaudvar, a MÁV Zrt. közlése szerint a majdnem 290 millió forintba kerülő felújítások jelentősen javítják majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Mától július 5-én éjfélig zárva lesz a fővárosi Nyugati pályaudvar karbantartási és felújítási munkák miatt, erre a két hétre ideiglenes menetrendet vezet be a MÁV, és a Budapesti Közlekedési Központ is módosítja érintett járatainak közlekedését.
Vágólapra másolva!

A vasúttársaság a vonatokat

Rákospalota-Újpest, Rákosrendező, Zugló, Kelenföld, illetve Kőbánya-Kispest vasútállomásokra irányítja át.

Buszok közlekedése is változik

A pályaudvar ideiglenes lezárása miatt mától módosul a 30-as, a 30A, a 32-es, a 225-ös és a 230-as autóbusz közlekedése, 14A jelzéssel pedig autóbusz jár Újpest-Központ és Rákospalota-Újpest vasútállomás között.

Így nézett ki a Rákospalota-Újpest vasútállomás hétfőn reggel Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Vonatjeggyel is lehet buszozni

A lezárás ideje alatt a BKK egyes járatain elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, de csak azokat, amelyeket a Nyugati pályaudvarra mint kiindulási vagy célállomásra állítottak ki. Ezek a Rákospalota-Újpest, valamint a Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között közlekedő BKK-járatokra érvényesek. Részletes információk a www.bkkinfo.hu és a www.mavcsoport.hu oldalon találhatók.

Egy ideig nem érkezik vonat a Nyugatiba Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Halaszthatatlan teendők

A MÁV korábbi tájékoztatása szerint július 5-éig halaszthatatlan karbantartási és felújítási munkákat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen. A több mint száz szakember közreműködésével folytatandó munkálatok az üzembiztonságot szolgáló felújításra koncentrálnak, a csaknem 290 millió forintos beruházás jelentősen

javítja majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését.