Egy vietnami okosította ki az érdi fűtermesztőt

Vágólapra másolva!
Két balatonalmádi férfi bízott meg egy érdi férfit, hogy termesszen marihuánát egy műhelyben. Az agytröszt egy vietnami volt, aki megmutatta, mit és hogyan kell csinálni. A lecke jól sikerült, a kezdeti 80 tőből 900 növény lett. Az érdi férfi börtönbe megy, az almádiak és a vietnami viszont nem lettek meg.  
Vágólapra másolva!

Egy érdi férfit keresett meg két balatonalmádi ismerőse még 2013 nyarán azzal, hogy termesszen nekik kábítószert a saját műhelyében. Teljes körű szolgáltatást kértek. Az érdi férfi szüretelt, porciózott, és árult is.

Kellett a csapatba egy ész

Előtte azonban még kerítettek egy vietnami férfit, aki elárulta nekik a marihuánatermesztés fortélyait. Az érdi műhelyt átalakították, lámpákkal, fényszórókkal, ventilátorokkal szerelték fel, a ház falába még egy szellőzőrendszert is beépítettek. Az áramot és a gázt illegálisan szerezték.

Miután kész lett a hely, a vietnami férfi összeöntötte a szükséges vegyszereket, öntözési tervet készített, és a cserepekbe nagyjából 80 tő növényt ültettek el.

Jó tanuló, sok fű

Az újdonsült termesztő betartotta az utasításokat, az öntözési terv szerint locsolta a növényeket, és az interneten még tovább is képezte magát. Ez olyan jól sikerült, hogy az ültetvény néhány hónap múlva már csaknem 900 tő kiváló minőségű növényből állt.

A leszüretelt marihuánát a férfi megszárította, és egy megbeszélt időpontban átadta a balatonalmádi megbízóknak. Havi 250-300 ezer forintot keresett ezzel.

Az érdi a börtönben, a többiek eltűntek

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az Origónak azt mondta, hogy az érdi férfit kábítószer-kereskedelemmel és lopással is vádolják, a megbízókat és a vietnamit viszont nem sikerült elkapni.