Vagyonosodási vizsgálat egy hallókészülék miatt

Vágólapra másolva!
Egy szegedi asszony 400 ezer forintot kért kölcsön a fia hallókészülékéhez, a pénzt vissza is fizette. A NAV azonban a kölcsönadó vállalkozónál vagyonosodási vizsgálatba kezdett. A nyugdíjas nőt is felkereste az adóhatóság. 
Vágólapra másolva!

Vagyonosodási vizsgálatot rendeltek el egy nyugdíjas szegedi asszony ellen – értesült a Delmagyar.hu. 2009-ben romlott el a fia hallókészüléke, az OEP pedig csak 7 évente fizeti a cserét. Hiába leveleztek, az OEP nem engedett a határidőből. A készülék 929 ezer forintba került, ezért 400 ezer forint kölcsönt kértek egy ismerőstől. Erről szerződés is készült, a pénzt határidőben visszafizették.

A nő szerint túl sok energiát pazarolt rá az adóhatóság. Mint mondta: „Nem tudom, mit kerestek nálam. Korábban könyvelőként dolgoztam, sejtem, mit vizsgálnak. Lehet, hogy arra kíváncsiak, hogy a havi 72 ezer forintos nyugdíjamból hogyan tudtam a 400 ezer forintos kölcsönt visszafizetni”. A nőt végül nem bírságolták meg. Az adóhatóság közölte, előfordul, hogy azt is vizsgálni kell, hogy az adózónak volt-e elég jövedelme egy kölcsön visszafizetéséhez.