Orbánnak nem tetszik a parlament szó

Orbán Viktor, diákolimpikonok
Budapest, 2015. január 29. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a diákolimpikonok és tanáraik kitüntetése alkalmából tartott ünnepségen a Parlament Kupolacsarnokában 2015. január 29-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Szülőként tudom, milyen hajnalban kelni, hogy a gyereket nulladik órás fakultációra vigyük – mondta Orbán Viktor a tanulmányi diákolimpikonok és tanáraik kitüntetésén tartott szónoklatában. A miniszterelnök a Parlament igazi nevéről, minket kancsalul látó külföldiekről beszélt. Szerinte a most díjazott fiatalok felnőttként a világ bármelyik pontján helytállhatnak majd.
Vágólapra másolva!

"Tiszteletet és alázatot parancsoló tér az, ahol jövőnkről döntenek. Én nem is nevezném Parlamentnek, hiszen az a népképviselet helyszíne. Inkább igazi nevét használom, Országháznak hívom" – mondta Orbán Viktor a tanulmányi diákolimpikonok és tanáraik kitüntetésekor, a Kupolacsarnokban tartott beszédében.

Ő is hajnalban kel

Orbán Viktor szerint a díjazottak kitüntetései is azt igazolják, hogy nincs siker összefogás és kitartás nélkül, legyen szó egyéni, vállalati vagy országos eredményekről. "Szülőként tudom, milyen hajnalban kelni, hogy odaérjünk a nulladik órás fakultációkra a gyerekekkel, de mindent meg kell tennünk előremenetelükért" – hangsúlyozta a kormányfő, aki reménye szerint a jövő Neumann Jánosait, Rubik Ernőit üdvözölte a diákok sorai között.

Orbán Viktor Parlament helyett inkább Országházat mond, szerinte ez a törvényhozás helyszínének igazi neve Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kancsal külföldiek

A miniszterelnök szerint okos és tehetséges népnek tartjuk magunkat, és minket "oly gyakran kancsal szemmel látó külföldiek" is elismerik képességeinket, amit számos találmány, felfedezés bizonyít.

Irány külföld?

"Önök jó eséllyel magas teljesítményt nyújtó felnőtté válhatnak, akik a világ bármelyik pontján megállják majd helyüket. Legyenek büszkék magukra, mi is azok vagyunk önökre" – zárta Orbán a díjkiosztó előtt tartott beszédét.