Más kerületben is feltűntek a belvárosi ingatlanbotrányban érintett cégek

Vágólapra másolva!
A belvárosi ingatlanbotrányban érintett egyes cégek a II. kerületben lezajlott néhány ingatlanértékesítés körül is felbukkantak – állítja az MSZP. A kerületi önkormányzat áll minden vizsgálat elé.
Vágólapra másolva!

Őrsi Gergely II. kerületi szocialista elnök kezdeményezi a II. kerületben a felmerült cégek érintettségével lezajlott ingatlanvásárlások utólagos kivizsgálását. Ha felmerül jogszabálysértés, illetve a jogszabályok, rendeletek visszaélésszerű használatának a gyanúja, úgy a vizsgálat nyomán megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az ellenzék szerint két alapvető probléma van az önkormányzati ingatlanértékesítésekkel: nehezen átlátható az értékbecslés, másfelől az ingatlanok bérlőinek járó kedvezmény továbbadása. Felszólítják a kormányt, hogy alakítsák át úgy a törvényi szabályozást, hogy minden alkalommal minimum két, egymástól független értékbecslő állásfoglalását kelljen kikérni, ezzel párhuzamosan pedig szűkítsék a kedvezményezési lehetőségeket.

Betartották a jogszabályokat

A II. Kerületi Önkormányzat feladatait – így ingatlangazdálkodással kapcsolatos tevékenységét is – a mindenkori jogszabályi előírások betartásával, kizárólag a II. kerületben élők érdekében végzi – közölte az Origóval Balaton Balázs. Az önkormányzat sajtóreferense sajnálatosnak tartja, hogy a mindennapi pártpolitikai csatározásokba egyes médiumok és politikai erők próbálják a tisztességesen gazdálkodó önkormányzatokat is belekeverni.

A kerületben lévő üzlethelyiségek bérlők számára történő értékesítése kivétel nélkül a Polgári Törvénykönyv, a Lakástörvény és a helyi Vagyonrendelet szabályainak és előírásainak betartásával történt és történik. A nem lakás céljára szolgáló ingatlanok értékesítésének módja és jogszabályi keretei 1994 óta lényegében változatlanok – közölte Balaton Balázs.

„Természetesen állunk minden vizsgálat elé és elfogadjuk a jobbító javaslatokat. Azonban kötelességünk jó hírnevünket és becsületes munkánkat is megvédeni, ezért minden alaptalan, politikai indíttatású rágalmazóval szemben megtettük és megtesszük a szükséges jogi lépéseket” – zárul a nyilatkozat.