Egérürülék között volt a hamis keksz

hamis hamisított hamisítvány Nébih
nébih apeh
Hamis termékeket foglalt le a Nébih
Vágólapra másolva!
Összesen 132 raklapnyi lejárt, átdátumozott és hamis élelmiszert találtak a NAV és a rendőrség munkatársai Bács-Kiskun megyében, egy fülöpjakabi raktárban. Az épületben, amelyet egy szlovákiai cég bérelt, sok egérürülék is volt. 
Vágólapra másolva!

Tavaly júniusban járt le annak a 132 raklapnyi keksznek a szavatossági ideje, amelyet egy fülöpjakabi raktárban találtak az adóhatóság és a rendőrség munkatársai. Azonnal szóltak a megyei kormányhivatal élelmiszer-biztonsági szakembereinek, akik megállapították, hogy a raktárban nem lett volna szabad élelmiszert tárolni. Kosz, rengeteg egér- és madárürülék is volt a helyiségekben.

Raklapokon volt a hamis keksz Forrás: nébih

A hamisítók jól felkészültek voltak. Az ellenőrök megtalálták a raktárban az átdátumozáshoz szükséges eszközöket, címkéket és festékeket. Az élelmiszerek nagy része keksz volt, amelynek már tavaly júniusban lejárt a szavatossági ideje, azt írták át 2015. júniusira.

Ezeket ne vegye meg! Forrás: nébih

A raktárt egy szlovákiai cég bérelte, és nem csak kekszet, hanem kávét, energiaitalokat és csokikat is hamisítottak. Keresték a bérlőket, de egyelőre nem találják őket, így azt sem lehet tudni, hogy került-e a boltokba a hamis élelmiszerekből.