Lottólázban ég az ország

Vágólapra másolva!
Minden idők harmadik legnagyobb ötöslottó-nyereményének köszönhetően az e heti húzással várhatóan többéves szelvényértékesítési rekordot dönt meg a Szerencsejáték Zrt.
Vágólapra másolva!

Akár hétmillió szelvény beérkezését generálhatja az ötös lottó 3,23 milliárd forintos várható e heti főnyereménye, 2012 júniusa óta nem játszottak ennyien – közölte a Napi Gazdasággal a Szerencsejáték Zrt.

Három évvel ezelőtt a 24. játékhéten 7,19 millió alapjátékot értékesítettek, akkor minden idők második legnagyobb nyereményén, a 4,11 milliárd forinton két szerencsés fogadó osztozott. A 2003. évi 48. hét eredménye azonban jó darabig biztosan nem forog veszélyben, hiszen az 5,09 milliárd forintos telitalálat, illetve a 14 millió beérkezett alapjáték is abszolút rekord.

Lottóturizmus

A mostani 3,23 milliárd forint a harmadik legnagyobb nyereményalap, amelynek hatására a lottóturizmus is újra felélénkült. Szerencsejáték-piaci becslések szerint ilyen magas nyereménynél már a 6-8 százalékot is eléri a határ túloldaláról érkező játékosok aránya; közülük a románok és a szlovákok a legaktívabbak.