Esős, hideg napok jönnek

esernyő gyalogos IDŐJÁRÁS ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ szeles SZEMÉLY München, 2015. március 31.
Egy nő a viharos erejű szél által kicsavart esernyőjével Frankfurtban 2015. március 31-én. (MTI/EPA/Boris Rössler)
München, 2015. március 31. Egy nő a viharos erejű szél által kicsavart esernyőjével Frankfurtban 2015. március 31-én. (MTI/EPA/Boris Rössler)
Vágólapra másolva!
Felhős lesz az ég a jövő hét elején, esőre, helyenként hóesésre számíthatunk. Az idő fokozatosan javul maj, a következő hétvégén akár 22 fok is várható napközben.
Vágólapra másolva!

Lehűléssel kezdődik az új hét, többször várható eső, a hőmérséklet a leghidegebb órákban fagypont alá is csúszhat - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Viharos hétfő

Friss előrejelzésük szerint hétfőn eleinte a változó felhőzet mellett kisüt a nap, majd délután kelet felől megnövekszik a felhőzet, elszórtan fordul elő eső, zápor. A szél megerősödik, főként a Dunántúlon időnként viharossá is fokozódhat.

Jó, ha lesz nálunk esernyő a következő napokban Forrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler

A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben ennél hidegebb lehet. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű.

a Mecsekben hó is lehet

Kedd reggelig délen, délnyugaton még több helyen valószínű eső, havas eső, elsősorban a Mecsekben hó. Napközben néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor, emellett napos idő várható, helyenként viharos erejű széllel. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 5 fok között, napközben 10 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Szép időnk lesz

Szerdától aztán melegedik az idő, az esőt és szelet fokozatosan napsütés váltja fel, a hétvégére pedig 17-22 fokos maximum hőmérséklet várható – jelentette a meteorológiai szolgálat.