Nincs gazdája Habony Árpád kisbuszának

fidesz, orbán viktor évértékelő, megérkezés, Habony Árpád
Vágólapra másolva!
Továbbra sem tudni, kinek a tulajdonában van az a fekete Volkswagen kisbusz, amelyet Habony Árpád vezetett néhány napja, Andy Vajnával az anyósülésen. 
Vágólapra másolva!

A miniszterelnöki tanácsadó és a filmproducer egy hete tűnt fel a kisbusszal a budai Fő utcában. A róluk készített videofelvétel szerint az autót vezető Habony megpróbálta kikerülni a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt Tarsoly Csabára váró fotósokat és az operatőröket, ezért a záróvonalon keresztül áttért a szembejövők sávjába, majd behajtott egy zsákutcába is. Sem ő, sem a kormánybiztos nem volt bekötve.

Habony Árpád kisbuszának nincs gazdája Forrás: Origo olvasói fotó

Tatabányán járt vele

Az Origo egyik olvasója később Tatabányán, a Földi Imre sportcsarnok előtt fényképezte le a járművet vasárnap késő délután. Azóta kiderült, hogy Vajna Tímea társaságában egy kosárlabdameccset néztek meg hármasban. Habony Árpádot mostanában gyakran látni kosármeccseken, információink szerint egy korábban NB I.-ben is játszó, utánpótlás-válogatott kosárlabdázó lány kedvéért látogat gyakran a városba.

Habony Andy Vajna és felesége társaságában nézett kosármeccset Forrás: Origo

De mégis, kié a busz?

Az Orbán Viktor hivatalos kisbuszához kísértetiesen hasonlító fekete Volkswagen sokak érdeklődését felkeltette, Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke közérdekű adatigénylést is benyújtott miatta a Miniszterelnökségnek. A tárca néhány nappal később azt közölte: a minisztériumok és a Miniszterelnökség részére is a Központi Ellátási Főigazgatóság biztosítja a gépjárműveket, így a kért adatokat is csak ők adhatják ki.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János az Origónak úgy nyilatkozott: reméli, hogy futja Habony Árpádnak és Andy Vajnának saját autóra is, és nem állami kocsival járnak.

Nem a közbeszerzési főigazgatóságé

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság végül sajtóközleményt adott ki, ebben azt írják: Habony Árpád részére gépjárművet nem biztosít és nem is biztosított.

Habony Árpádot a budai Fő utcában fotózták le a járműben Fotó: Tuba Zoltán - Origo

„Mint ahogy a korábbi tájékoztatásunkban is szerepelt, a NAE 045 rendszámú fekete Volkswagen kisbusz nincs a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság flottájában” - írták.

Így azonban továbbra sem tudni, kié a jármű, hiszen Habony Árpádot eddig nem lehetett Volkswagen kisbusz kormánya mögött látni. A tanácsadót fotózták már le Audiban és Lexusban is, mostanában pedig egy G63-as Mercedes terepjáróval közlekedik.