Csak feszkót okoz a kormányfőnek Habony

2015.04.21. 12:46

A Habony Árpáddal kapcsolatos kérdéseket a kormány a "lerázandó kategóriába" sorolja - állapította meg Orbán Viktor, aki ennek megfelelően a jobboldali médiabirodalmat építő tanácsadó után érdeklődő újságírókat a népesség-nyilvántartóhoz küldte.

"Ilyen nevű embert a kormány nem foglalkoztat, nincs rajta a kifizetési listán, minden egyébbel forduljon a népesség-nyilvántartóhoz" - mondta a Miskolcon fejlesztéseket bejelentő Orbán Viktor a Habony Árpáddal kapcsolatos újságírói kérdésre.

Habony Árpádról kérdezték Orbán Viktort, aki a népesség-nyilvántartót ajánlottaForrás: Facebook/Kaminski Fanny

Az Index újságírója többször is próbálta megtudni a kormányfőtől, hogy áll-e valamilyen kapcsolatban az éppen jobboldali médiabirodalmat építő Habonnyal, mire a kormányfő csak annyit mondott: semmilyen hivatalos kapcsolatban nem áll Habony Árpáddal, majd hozzátette, hogy nem is fog - számolt be az atv.hu.

Csak annak képzeli magát?

A miniszterelnök elmondta, nem tud azzal mit kezdeni, ha valaki a tanácsadójának képzeli magát, vagy annak nevezik az újságok. Hozzátette: az ilyen kérdéseket a lerázandó kategóriába sorolja, és nem kíván reagálni a kávéházi pletykákra.

Orbán Viktor a Habony-féle kérdéseket a lerázandó kategóriába soroljaForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Orbán Viktor megjegyezte, a politikai tanácsadóknak, a politikai ötletekkel a kormányt ellátók számát a minimálisra kell csökkenteni, a kabinetnek "az ilyen típusú tudást, ismeretrendszert" a Századvég intézet biztosítja.

A miniszterelnök kérdésre válaszolva beszélt Andy Vajna filmipari kormánybiztos kaszinórdekeltségeiről is, és úgy fogalmazott: nagy profitot kíván a szerencsejátékkal foglalkozóknak, azért, hogy több pénzt tudjanak az államnak befizetni. 

Andy Vajnának sok szerencsét, azaz nagy profitot kívánt a kormányfőFotó: Valuska Gábor

Az Index helyszíni tudósításából az is kiderül, hogy a miniszterelnök többször is használta a "feszkó" szót azzal kapcsolatban, hogy örül, amiért Budapesttől és a cirkusztól távol végre más ügyekkel is foglalkozhat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK