960 millióba kerülhet a nemzeti konzultáció

Miniszterelnökség és az IMG 2012-es reklámköltései, nemzeti konzultáció
Vágólapra másolva!
Májusban indul a nemzeti konzultáció a bevándorlásról, közel egymilliárd forintba fog kerülni. A konzultáció kezdeményezését Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be. 
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondta, nemzeti konzultáció indul a bevándorlásról. Május elejétől kezdődik a konzultáció, 12 kérdésben lehet véleményt nyilvánítani. Nyolcmillió kérdőívet küld ki a kabinet – tette hozzá.

Többek között a jelenlegi európai szabályozásról is megkérdezik a polgárokat. Szerinte meg kell találni annak a módját, hogy az őrizetbe vettek vegyék ki a részüket saját eltartási költségeikből. A kérdések egyébként péntektől elérhetőek lesznek a kormany.hu-n.

Közel egymilliárd forint

Kovács Zoltán elmondta, 960 millió forintba kerülhet a nemzeti konzultáció. Erről mindenkinek részletes tájékoztatót fognak adni. "A miniszterelnök és az EU véleménye a bevándorlásról nem áll szöges ellentétben" – fejtette ki a kormányszóvivő. További lépésekben is gondolkodik Magyarország, így a kibocsátó államokban kell a feltételeket megteremteni, hogy az emberek ott maradjanak. „Közös európai fellépésre van szükség, de minden országnak vannak egyéni szempontjai.”

A bevándorlókkal ellentétben a fiatal munkanélkülieknek kell lehetőséget adni – mondta Kovács Zoltán.

Örül a Fidesz

A kormánypárt képviselőcsoportja üdvözli, hogy a Fidesz-frakció kérésére széleskörű nemzeti konzultáció indul a bevándorlásról, hiszen az ezzel kapcsolatos problémákra a Fidesz már a februári kihelyezett frakcióülésen felhívta a figyelmet – közölte a kormánypárt frakciója.

Orbán jelentette be

Napokon belül nemzeti konzultáció kezdődik az illegális bevándorlókkal kapcsolatos kérdésekről – mondta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. Szerinte nem akarják az emberekre áttenni a döntések felelősségét, de meg akarják hallgatni a véleményüket a legfontosabb kérdésekben.

Példaként három kérdést említett. Ezekben azt kérdezik majd meg, hogy a válaszadók egyetértenek-e azzal, hogy az illegális bevándorlókat őrizetbe vegyék, visszatoloncolják, illetve a kettő közti időben munkára fogják, hogy megtermeljék a tartási költségeiket.