Idős nőt vert agyon egy buszjegyért

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a viszi férfi ellen, aki teleszkópos fémrúddal vert halálra egy helyi nyugdíjas asszonyt. Új munkahelyére akart utazni, és kellett a pénz, ezért ölt.
Vágólapra másolva!

Idős asszonyt öltek meg tavaly novemberben a Somogy megyei Visz községben, a 70 éves nőt kirabolta és agyonverte támadója. A rendőrség december 2-án elfogta a gyilkosság gyanúsítottját, egy 18 éves helyi lakost, aki beismerte tettét.

Jegyre kellett a pénz

A fiatal férfi a rendőröknek elmondta, pénzre volt szüksége ahhoz, hogy új munkahelyére utazhasson, így jutott eszébe az idős nő kirablása. A nyugdíjas ideális célpontnak tűnt számra, mivel kutyája sem volt, ez megkönnyítette a rabló dolgát.

Azonnal ütött

A férfi már az ajtóban lesújtott áldozatára, viperájával addig ütötte a nyugdíjas asszonyt, míg az nem mozdult többet. A 18 éves elkövető ezután átkutatta a lakást, és némi készpénzzel elmenekült.

A gyilkossághoz használt teleszkópos rudat szétszerelte, darabjait különböző helyeken rejtette el, de a rendőrök megtalálták és lefoglalták a bizonyítékokat.

Különös kegyetlenséggel

A férfi ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt folytatott eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozást május 4-én lezárták, és vádemelési javaslatot tettek az illetékes ügyészségnek.