NAV-nyomozók lepték meg az Országos Roma Önkormányzatot

Farkas Flórián
Budapest, 2011. november 21. Farkas Flórián, a Fidesz képviselője, az Országos Roma Önkormányzat elnöke érkezik az Országgyűlés plenáris ülésére. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Iratokat foglalt le a NAV az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházában a szervezetnél zajló költségvetési csalás ügyével összefüggésben. A hatósági intézkedés tényét a NAV bűnügyi szóvivője is megerősítette. 
Vágólapra másolva!

Miközben az Országos Roma Önkormányzat kihelyezett közgyűlést tart a Szabolcs megyei Kisvárdán, a szervezet fővárosi, Dohány utca 76. alatti székházában a NAV Bűnügyi adónyomozói iratlefoglalást és házkutatást tartottak - értesült a RomNet.

A hatósági intézkedés tényét az ORÖ több képviselője is megerősítette, akik elmondásuk szerint a központi irodában dolgozó, illetve ott tartózkodó alkalmazottaktól értesültek a reggeli órákban kezdődött akcióról. Az után, hogy az ORÖ épületéből iratmappákkal távozott három ember a gépkocsijukba ülve elment, feltehetően az ott dolgozók közül többen is kijöttek az épületből, de nyilatkozni nem akartak, információt nem kívántak adni.

Bajban vannak Farkas Flóriánék Forrás: MTI/Kovács Tamás

Csalás gyanúja miatt is nyomoznak

Sárközi Alexandra alezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője megerősítette, hogy a NAV pénzügyi nyomozói nyomozati intézkedést tartottak az ORÖ Dohány utcai székházában reggel, de mint közölte, csak iratokat foglaltak le, házkutatást nem tartottak.

A szóvivő azt is közölte, hogy az ORÖ „Híd a munka világába” programmal kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség rendelt el nyomozás költségvetési csalás gyanúja miatt, és a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályán zajlik a nyomozás. A nyomozás határideje augusztus 4., de az szükség esetén hosszabbítható – tette hozzá.