Simon Gábornak tiszta a lelkiismerete

Simon Gábor az MSZP volt képvioselője
Budapest, 2013. október 25. Simon Gábor, a Magyar Szocialista Párt képviselője felszólal a 2014. évi költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. október 25-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Nincs takargatnivalóm, első pillanattól kezdve tiszta a lelkiismeretem - ezt mondta Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese, akiről tavaly februárban, még a választások előtt derült ki, hogy több százmillió forintot tart osztrák bankszámláján. 
Vágólapra másolva!

Simon a botrány kirobbanása óta szinte alig nyilatkozott, most azonban beszélt. Arról viszont hallgatott, hogy honnan volt a pénz. Költségvetési csalással és okirat-hamisítással gyanúsítják.

Simon Gábornak a kezdetektől tiszta a lelkiismerete Forrás: MTI/Kovács Attila

A TV2-nek adott interjúban azt mondta: "Az első pillanatoktól kezdve nekem nem volt olyan vallomásom, ami arra irányult volna, hogy én elismerem azt, amivel engem megvádoltak."

- mondta, hozzátéve: az elmúlt egy évben azért szenvedett, mert látta az egész folyamat minden "negatív elemét". Arra, hogy folytatná-e politikusként, azt mondta: korai még erről beszélni. Azt viszont már belátta, hogy nem tud ugyanabba az életbe visszalépni, ahol egy évvel ezelőtt volt.

Csalással gyanúsítják

Simon Gábort legutóbb 2014. november 21-én hallgatták ki gyanúsítottként. Az MSZP volt elnökhelyetteséről tavaly február elején derült ki, hogy több százmillió forintot tart egy bécsi számlán, és azt nem tüntette fel a vagyonnyilatkozataiban.

Később az is nyilvánosságra került, hogy egy bissau-guineai útlevéllel Magyarországon is nyitott számlát, amelyen szintén milliók vannak.

Simon Gábort 2014. március 12-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, két hónappal később azonban a házi őrizetét rendelte el, majd ezt lakhelyelhagyási tilalomra változtatták.

Csaknem 100 millió forintos költségvetési csalással gyanúsítják.

Megúszhatja a börtönt

Hírt adtunk róla, hogy lényegében lezárult az MSZP egykori elnökhelyettesének ügyében folytatott nyomozás, Simon Gábor nem vagy csak nagyon rövid időre kerül majd rács mögé. Az pedig szinte bizonyosra vehető, hogy a bécsi bankszámlán parkoltatott vagyon megmaradó részével - több mint 100 millió forinttal - minden további nélkül rendelkezhet majd a volt szocialista országgyűlési képviselő.