Rosszul jár, aki Orbán családjára hivatkozik

Tiborcz Orbán
Vágólapra másolva!
Eladta közbeszerzési eljárásban érintett cégeit Orbán Viktor veje, Tiborcz István. Kiskorú veszélyeztetése miatt küldtek el egy szerzetest a pannonhalmi bencés gimnáziumtól. Fogy a magyar, és kevés a tornaterem, de a miniszterelnök szerint az ország stabil fregattá vált az elmúlt években. Börtönbe kerülhet az érdi ikrek gázolója. Ez történt a héten.
Vágólapra másolva!

Egy bencés gimnáziumban történt rejtélyes viszaélésre derült fény hétfőn, az Origo több cikkben is nyomon követte a Pannonhalmi Főapátságban történteket.

Illetlen viselkedés

A főapátság nem közölt részleteket a kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárásról, a vizsgálat eredményéről – csak annyi tudható, hogy a belső ellenőrzés

egy bencés tanár illetlen viselkedésével függ össze, az eset vagy esetek pedig több mint tíz éve történtek.

A szerzetes már elhagyta a pannonhalmi bencés gimnáziumot, sőt, a rendet is.

Már nem tanít a pannonhalmi gimnáziumban az "illetlenül viselkedő" bencés oktató Forrás: Origo

Rendőrségi ügy lett a 10 évvel ezelőtt történtekből, a Győri Rendőrkapitányság feljelentés-kiegészítést rendelt el.

Gázolt, de nem hibázott?

Három évvel a tragédia után született másodfokú ítélet a 2012-ben történt érdi gázolás ügyében. A bíróság jogerősen három év hat hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélte a gázolót, és mellékbüntetésként hat évre eltiltotta az autóvezetéstől. Az asszony elsodort az autójával egy babakocsit, amit ugyan az úttesten, de szabályosan tolt a gyermekek anyja.

A két csecsemő belehalt az ütközésbe.

Az ügyész azért kért letöltendő börtönt a vádlottra, mert az nem ismerte el, hogy akár kismértékben is felelős lenne a balesetért.

Letöltendő börtönbüntetést kaphat az érdi ikrek gázolója Fotó: Bielik István - Origo

Tiborcz panasza

Rosszul jár, aki Orbán családjára hivatkozik: a miniszterelnök maga adott utasítást a fejlesztési miniszternek, hogy hajtson el mindenkit, aki ismeretségre hivatkozva kilincselne állami megbízásért – erről Orbán Viktor számolt be kedden, egy ellenzéki kérdésre adott válaszában.

Az LMP-s Schiffer András arra volt kíváncsi, hogy

a kormányfő döntött-e olyan pályázat kiírásáról, amit később aztán vejének cége, az Elios Zrt. nyert meg

Tiborcz István eladta közbeszerzéshez kapcsolható érdekeltségeit Forrás: Facebook / Orbán Viktor

Csütörtökön aztán a Napi Gazdaság közölte: az Eliost vezető Tiborcz István – Orbán Viktor legidősebb lányának férje – április 28-ai hatállyal eladta

közbeszerzéssel kapcsolatba hozható érdekeltségeit

A lap szerint a vállalkozó azért döntött így, mert megelégelte az őt és családját ért folyamatos támadásokat.

Megint fogy a magyar

Hiába emelkedett a születések száma Magyarországon, a halálozások száma is nőtt az elmúlt év azonos időszakához képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kimutatásából.

Drasztikusan fogy a magyar a KSH kimutatása szerint Forrás: Origo

A KSH szerint 2015 első negyedévében 22 014 gyermek született, 3,3%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 37 823 volt, ami 2014. január-márciushoz viszonyítva

különösen nagymértékben, 15%-kal emelkedett

A természetes fogyás 15 809 fő volt, 4125-tel több az egy évvel korábbinál.

Célkeresztben a Jobbik

A kormányzás öt évét értékelte a miniszterelnök pénteken, egy fővárosi konferencián. Orbán Viktor – aki stabil fregattnak nevezet az országot – elismerte, nagy hiba volt az internetadó bevezetését tervezni. Hozzátette, a következő években

nem erőből fognak kormányozni, a hangsúly a figyelmen lesz.

Orbán Viktor szerint az erő után a figyelem időszaka következik Fotó: Bielik István - Origo

A kormányfő utalt a Jobbikra is: mint mondta, ő kész vitázni az Európai Unióval, de határozottan ellenzi, hogy bárki is az EU-ból vagy a NATO-ból való kilépés irányába terelje az országot, mert

Orbán ugyanakkor nem tör elnöki babérokra: korábban Székesfehérváron arról beszélt, hogy ez a poszt nem neki való, ő továbbra is miniszterelnök szeretne lenni.

Elméleti testnevelés

Folyosókon tornázó osztályok, művelődési házak rendezvénytermeiben megtartott órák – a bevezetése óta akadnak problémák a mindennapi testneveléssel.

Hiába a mindennapos testnevelés terve, sok iskolában máig nincs tornaterem Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szeptembertől még nagyobb lehet a káosz, hiszen a következő tanévben már

az összes évfolyamnak előírják a napi tornaórát.

Az országban még mindig 239 olyan iskola van, ahol semmilyen tornahelyiség nincs.

Volt egy kis trafikmutyi

Négy embert gyanúsít az ügyészség a trafikpályázatokkal kapcsolatban. Személyes adattal való visszaélés miatt nyomoznak, azt azonban

nem lehet tudni, hogy ki ellen indult eljárás.

A Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője az Origónak azt írta, hogy a trafikügyben 2013. június 3-án rendeltek el nyomozást.

Trafikügyben nyomoz a rendőrség Forrás: Origo

Két embert befolyással való üzérkedés, egy másikat vesztegetés, egy negyediket pedig bűnpártolás miatt hallgatott ki az ügyészség – egyikük sem közszereplő.